הוראות הכנה
מרכיבים
20 חסילונים קלופים למעט הזנב
300 גרם חומוס יבש מושרים ללילה
4 פרחי כובע הנזיר
1 בצל קצוץ
1 צרור עירית קצוצה
¼ כוס יין לבן
½ כוס שמן זית
½ כוס חומץ שרי
½ כוס קמח
מלח ופלפל
לרוטב: 2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
½ בצל קצוץ
¼ כוס יין לבן
¼ כוס ציר דגים
¼ כוס שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים את הבצל בסיר, מפזרים עליו קמח ומאדים יחד. מוסיפים את היין לחומוס ומכסים במים. מוסיפים מלח ומבשלים כשעה וחצי. מעבדים במעבד מזון מחצית מכמות החומוס יחד עם חלק מהנוזלים בהם בוא בושל. את שאר גרגרי החומוס מיבשים ומטגנים בשמן חם.
מתבלים את החסילונים במלח, פלפל ושמן זית. מניחים אותם במחבת ואת המחבת מניחים לחמש דקות מתחת לגריל לוהט.
לרוטב, מטגנים את הפלפלים קלות. באמצע הטיגון מוסיפים את הבצל. נפטרים מהשמן ומאחדים עם החומץ, הציר והיין. מעבירים דרך מסננת. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים זרזיף שמן זית.
מניחים בצלחת מעט ממחית החומוס. עליו מניחים פרח כובע הנזיר. מסדרים חמישה חסילונים לסועד בצורת מניפה ליד תלולית החומוס. מפזרים מסביב חומוס מטוגן ומזליפים מהרוטב על הכל. מפזרים מעל עירית קצוצה.
מגיש:
מקור: שף פדרו סוביאנה
שתף את המתכון