הוראות הכנה
מרכיבים
לשתי תבניות בגודל 30X40 ס"מ
500 גרם תמרים ללא חרצנים ( מגיעים באריזת ואקום)
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
500 גרם פצפוצי אורז
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
4 כפות קוקוס טחון
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את התמרים, החמאה והסוכר, תוך ערבוב עד לקבלת עיסה אחידה.
מורידים מהאש ומערבבים פנימה פצפוצי האורז וקליפת הלימון המגוררת.
בוזקים מחצית מהקוקוס הטחון על תחתית התבנית, ומשטחים מעליו את תערובת פצפוצי האורז
מהדקים היטב, חזק ככל האפשר ( רצוי בעזרת קרש חיתוך הקטן במעט מגודל התבנית) כדי שהעוגה לא תתפורר בהגשה.
מפזרים מעל העוגה את יתרת הקוקוס הטחון ומקררים כמה שעות במקרר.
אפשר גם להקפיא
להגשה: חותכים את העוגה לריבועים או למעוינים, מעבירים לעטרות נייר ( מנג'טים)
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון