הוראות הכנה
מרכיבים
7-8 לימונים בגודל בינוני -קטן.צהובים עם קליפה עבה.
4 לימונים נוספים לסחיטה
מלח
מעט שמן כרבע כוס
אופן ההכנה
לחתוך כל לימון לאורך עד למחציתו להפוך אותו ולחתוך שוב עד האמצע בהצלבה,
למלא את חלל שנוצר בכפית גדושה של מלח משני הצדדים,
להכניס את הלימונים בדחיסה לתוך צינצנת עד אפס מקום,
לסחוט את שאר הלימונים ולשפוך את המיץ לצינצנת, כעבור מספר ימים גם הלימונים
שבצינצנת מפרישים נוזלים כך שמפלס הנוזלים עולה ואז לכסות את הכל בשמן
על מנת ליצור בידוד מהאויר,
הלימונים מוכנים לשימוש כעבור חודש לפחות ונשמרים בצינצנת למעלה מחצי שנה.
מגיש:
מקור: צפון אפריקה
שתף את המתכון