הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
1 קופסת שימורים של אננס חתוך (לשמור את הנוזלים)
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
1 בצל חצוי ופרוס
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
קמח
מים
סודה (נוזל)
מלח
שמינית כפית צבע מאכל אדום
¼ כוס רוטב סויה
2 כפות חומץ
שמן
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח עם הסודה, המים והמלח ליצירת בלילה לא דלילה וגם לא סמיכה מדי. טובלים את רצועות העוף בבלילה ומטגנים בשמן עמוק רותח להזהבה קלה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בסיר מחממים מעט שמן. מטגנים קלות את הבצל הפרוס עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הגזר, הפלפל, האננס והבצל הירוק ומערבבים יחד. מוסיפים את הסויה, החומץ, צבע המאכל ומעט מנוזלי האננס. מערבבים היטב יחד ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את העוף המטוגן. מבשלים יחד עם מכסה סגור כעשרים דקות.
מגישים חם על אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון