הוראות הכנה
מרכיבים
1.5-2 ק"ג עגבניות רכות
1/2 קילו פלפלים ירוקים מתוקים-רצוי מהזן הבהיר (לא חובה אני מכינה בלי )
3-4 פלפלים חריפים ירוקים
4-5 שיני שום
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
שולקים את העגבניות במים רותחים כ 5-10 דקות ,מוציאים מהמים וקולפים.חותכים את העגבניות לקוביות. אם לא מתחשק לשלוק ניתן גם לגרד את העגבניות בפומפיה גסה כאשר הן טריות (ללא הקליפה).
מבשלים בסיר עם השמן כשעה וחצי על אש קטנה.מדי פעם בוחשים כדי למנוע חריכה של העגבניות.
בינתיים קוצצים את הפלפלים החריפים (ניתן לצלות אותם קודם על האש -לא חובה) השום והפלפלים המתוקים ובגמר בישול העגבניות מוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים , השום , והתבלינים, ומבשלים על אש קטנה יחד כשעה חצי נוספות.בוחשים מדי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים.בתום הבישול כמות הסלט המבושל הוא כמחצית מהכמות לפני הבישול.
אפשר לאכול חם או קר כתוספת לאוכל או כממרח פיקנטי . מאוד טעים לנגב עם חלה מתוקה
מגיש:
מקור: רבקה לוי -מרוקו
שתף את המתכון