חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם שבת מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם שבת מרוקאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 קילו קמח מנופה היטב [ רצוי פעמיים]
2 כפות מלח
8 כפות סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
שליש כוס מים
50 גרם שמרים
חצי כפית סוכר
שתיים וחצי כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
לערבב שליש כוס מים פושרים עם חצי כפית סוכר והשמרים לערבב היטב ולהניח לתפוח כ8 דקות
בקערה גדולה להניח את הקמח המנופה להוסיף 2 כפות מלח ו8 כפות סוכר לערבב וליצור גומה
במרכז הקערה להוסיף את השמן מסביב לגומה ולשפוך את עיסת השמרים לגומה
ללוש את העיסה שנוצרה עד לקבלת בצק רך ונעים ללישה
לכסות את הבצק במגבת למשך שעה
ללוש פעם נוספת לכסות ולהתפיח שעה נוספת
לצור צורות של לחם רצוי כיכר עגולה או לחמניות או כל צורה רצויה
להניח בתבנית אפיה מכוסה בנייר אפיה ולתפיח כחצי שעה
אחרי התפחה למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום עפ"י הטעם
לחמם תנור לחום של 200 מעלות להכניס את התבנית ולאפות כ25 דקות
לאחר הוצאת הלחם מהתבנית רצוי לכסות אתו במגבתכדי לשמור על רכות השיכבה החיצונית
בתאבון
מגיש: עוזרד
מקור: משפחת חזות יבנה
שתף את המתכון