חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שומלואי גלושקה Somloi Galuska
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הארה: יש המושחים את חלקה העליון של העוגה בריבת אפרסקים ואז מפזרים מעליה קקאו. brאחרים נוהגים להוסיף גם גרד של קליפת תפוז לסירופ
שומלואי גלושקה Somloi Galuska
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הארה: יש המושחים את חלקה העליון של העוגה בריבת אפרסקים ואז מפזרים מעליה קקאו. brאחרים נוהגים להוסיף גם גרד של קליפת תפוז לסירופ
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לתבנית מלבנית:
לבצק: 8 ביצים
200 גרם סוכר
200 גרם קמח
40 גרם אגוזים טחונים
20 גרם קקאו
לסירופ: ½1 כוס מים
150 גרם סוכר
100 גרם צימוקים
קליפת לימון מגוררת
לקרם: 4 ביצים
100 גרם סוכר
1 חבילת סוכר וניל
100 גרם אבקת פודינג וניל
1 ליטר חלב
¼ כוס רום
לעיטור: 60 גרם אגוזים טחונים
60 גרם קקאו
לרוטב: 150 גרם שוקולד מריר
¾ כוס מים
50 גרם סוכר
½ כוס רום
לקישוט: מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מקציפים את החלמונים עם שליש מכמות הסוכר ליצירת בלילה בהירה
2. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף קשה
3. מערבבים בעדינות את שתי הבלילות, ומוסיפים באיטיות את הקמח ליצירת בלילה אחידה ואוורירית
4. מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים. לאחד מהם מוסיפים את האגוזים, לאחר את הקקאו. את החלק השלישי מותירים כשהיה
5. יוצקים את הבלילות לתבניות נפרדות מרופדות בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך כ-15 דקות
6. מכינים את הקרם: מערבבים את החלמונים, סוכר, סוכר וניל, אבקת פודינג וחצי כוס חלב. מרתיחים את שארית החלב ומוסיפים תוך כדי בחישה מתמדת ותוך כדי השוואת טמפרטורות את הבלילה לחלב. מבשלים תוך כדי ערבוב נמרץ מאד במשך כשתי דקות נוספות ליצירת קרם סמיך. מסירים מעל האש
7. מקציפים את החלבונים, ומוסיפים אותם בעדינות לקרם
8. מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר מים, סוכר, צימוקים וגרד לימון ליצירת סירופ
9. מניחים את עוגת האגוזים בתבנית עמוקה. יוצקים מעליה שליש מכמות הסירופ וגם שליש מכמות הרום
10. מושחים את העוגה בשליש מכמות הקרם ומפזרים מעל אגוזים טחונים. מניחים מעל את עוגת הקקאו. יוצקים עליה מחצית מכמות הסירופ שנותרה ומחצית מכמות הרום. מושחים במחצית כמות הקרם שנשארה, ומפזרים מעל אגוזים. מניחים מעל את העוגה הבהירה
11. יוצקים את שארית הסירופ והרום, מושחים ביתרת הקרם, ומפזרים מעל קקאו
12. מניחים את העוגה במקרר לשעות אחדות
13. מכינים את הרוטב: ממיסים את השוקולד ואת הסוכר במים. מצננים ומוסיפים רום
14. בוצעים מן העוגה בעזרת כף, מקשטים בקצפת ויוצקים מעל מהרוטב
מגיש: lanah31
מקור: עופר ורדי - על השולחן
שתף את המתכון