הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לתבנית מלבנית:
לבצק: 8 ביצים
200 גרם סוכר
200 גרם קמח
40 גרם אגוזים טחונים
20 גרם קקאו
לסירופ: ½1 כוס מים
150 גרם סוכר
100 גרם צימוקים
קליפת לימון מגוררת
לקרם: 4 ביצים
100 גרם סוכר
1 חבילת סוכר וניל
100 גרם אבקת פודינג וניל
1 ליטר חלב
¼ כוס רום
לעיטור: 60 גרם אגוזים טחונים
60 גרם קקאו
לרוטב: 150 גרם שוקולד מריר
¾ כוס מים
50 גרם סוכר
½ כוס רום
לקישוט: מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מקציפים את החלמונים עם שליש מכמות הסוכר ליצירת בלילה בהירה
2. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף קשה
3. מערבבים בעדינות את שתי הבלילות, ומוסיפים באיטיות את הקמח ליצירת בלילה אחידה ואוורירית
4. מחלקים את הבלילה לשלושה חלקים. לאחד מהם מוסיפים את האגוזים, לאחר את הקקאו. את החלק השלישי מותירים כשהיה
5. יוצקים את הבלילות לתבניות נפרדות מרופדות בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך כ-15 דקות
6. מכינים את הקרם: מערבבים את החלמונים, סוכר, סוכר וניל, אבקת פודינג וחצי כוס חלב. מרתיחים את שארית החלב ומוסיפים תוך כדי בחישה מתמדת ותוך כדי השוואת טמפרטורות את הבלילה לחלב. מבשלים תוך כדי ערבוב נמרץ מאד במשך כשתי דקות נוספות ליצירת קרם סמיך. מסירים מעל האש
7. מקציפים את החלבונים, ומוסיפים אותם בעדינות לקרם
8. מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר מים, סוכר, צימוקים וגרד לימון ליצירת סירופ
9. מניחים את עוגת האגוזים בתבנית עמוקה. יוצקים מעליה שליש מכמות הסירופ וגם שליש מכמות הרום
10. מושחים את העוגה בשליש מכמות הקרם ומפזרים מעל אגוזים טחונים. מניחים מעל את עוגת הקקאו. יוצקים עליה מחצית מכמות הסירופ שנותרה ומחצית מכמות הרום. מושחים במחצית כמות הקרם שנשארה, ומפזרים מעל אגוזים. מניחים מעל את העוגה הבהירה
11. יוצקים את שארית הסירופ והרום, מושחים ביתרת הקרם, ומפזרים מעל קקאו
12. מניחים את העוגה במקרר לשעות אחדות
13. מכינים את הרוטב: ממיסים את השוקולד ואת הסוכר במים. מצננים ומוסיפים רום
14. בוצעים מן העוגה בעזרת כף, מקשטים בקצפת ויוצקים מעל מהרוטב
מגיש:
מקור: עופר ורדי - על השולחן
שתף את המתכון