הוראות הכנה
מרכיבים
עוף בגודל בינוני
3 כפות שמן
1 בצל גדול
1 כף פפריקה חריפה/מתוקה לפי הטעם
מלח
1 פלפל ירוק
1 עגבניה
2 כוסות שמנת חמוצה
אופן ההכנה
1. שוטפים את העוף ומבתרים אותו לחלקים
2. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים אותן בשמן עד שהן מתרככות
3. מסירים את הסיר מעל האש ומפזרים מעל קוביות הבצל את הפפריקה. מערבבים
4. משיבים את הסיר לאש ומוסיפים ½ כוס מים ומלח לפי הטעם. מרתיחים
5. חותכים לחתיכות גדולות את הפלפל ואת העגבניה. מוסיפים לסיר
6. מניחים בסיר את חלקי העוף. מבשלים תחת מכסה על אש קטנה עד שחלקי העוף מתרככים. לפי הצורך, מוסיפים לתבשיל מים
7. מוציאים את חלקי הפלפל והעגבניה מהסיר
8. ממשיכים לבשל את העוף עד שנותרים סביבו רק מעט נוזלים
9. מוסיפים שמנת חמוצה, אך בזהירות כדי שחלקי העוף לא יתפרקו. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך כחמש דקות נוספות. מגישים עם שמנת חמוצה צוננת
חשוב מאד!! פפריקה מוסיפים לתבשיל רק לאחר שהוסר מעל האש. בגלל שבתבלין סוכר לא מעט, הוא נוטה להחרך בקלות ולהפוך מריר
מגיש:
מקור: עופר ורדי - על השולחן
שתף את המתכון