הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו תפוחי אדמה
200-300 גרם קמח (תלוי במרקם תפוחי האדמה)
2 כפות שמן
כף סולת
1 ביצה
מלח
1/2 קילו שזיפים מגולענים מסוג שגיב
1/2 קילו משמשים מגולענים
קוביות סוכר
קינמון
4 כוסות פירורי לחם
100 גרם חמאה
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים, מקלפים. מסננים היטב ומועכים למחית
2. מוסיפים למחית שמן, קמח, סולת, קמצוץ מלח וביצה. לשים לבצק רך
3. מרדדים את הבצק לעובי ½ סנטימטר
4. חותכים את הבצק לריבועים, שאורך צלעותיהם כ-8 ס"מ
5. מניחים במרכזו של כל ריבוע שזיף או משמש. במקום הגלעין שמים קוביית סוכר ומעט קינמון לפי הטעם
6. מקפלים את קצוות ריבוע הבצק ויוצרים כופתה
7. מרתיחים מים בסיר גדול עם קמצוץ מלח ומבשלים בתוכם את הכופתאות עד אשר הן צפות
8. בסיר רחב מזהיבים פירורי לחם בחמאה
9. מניחים את הכופתאות בסיר ומכסים. הופכים את הסיר שוב ושוב עד שהן נעטפות בפירורי הלחם. מגישים
מגיש:
מקור: עופר ורדי - על השולחן
שתף את המתכון