חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין איטריות - מאיטריות ביצים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חמין איטריות - מאיטריות ביצים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חב' איטריות ביצים רחבות
1/4 כוס שמן
6 פולקע (ניתן להשתמש גם בחלקים שונים של עוף לא חייב פולקע)
3/4 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
ביצים כמספר הסועדים.
אופן ההכנה
1. מבשלים את האיטריות לפי ההוראות על האריזה אבל לא עד תום הזמן שרשום. כלומר בד"כ יש לבשלם כ- 10-12 דקות ועבור החמין יש לבשלם כ- 8 דקות (בקיצור עד מצב של "אלדנטה").
2. מסננים היטב את הנוזלים ושוטפים טוב טוב את האיטריות במים קרים להסרת כל העמילנים וכדי למנוע הדבקות.
3.מטגנים את הפולקע או חלקי העוף הרצויים בשמן עד להזהבה קלה ולא לזרוק את השמן.
4. מעבירים את האיטריות המסוננות לקערה שופכים מעל את כל התבלינים ואת השמן שבו טיגנו את העופות ומערבבים היטב.
5. מרפדים סיר בנייר אפייה, לתוכו שופכים מחצית מכמות האיטריות מעל יש לסדר את חלקי העוף והביצים ומעל יש לשפוך את יתרת האיטריות. לכסות את הסיר ולהשאיר ללילה בתנור על חום של 100 מעלות.
6. כשזה מוכן יש להכין קערה גדולה ורחבה ולהפוך לתוכה את תוכן הסיר וללקק את האצבעות.
7. בהצלחה ובתאבון.
מגיש: m73
מקור: דליה - חמותי
שתף את המתכון