הוראות הכנה
מרכיבים
2 חב' איטריות ביצים רחבות
1/4 כוס שמן
6 פולקע (ניתן להשתמש גם בחלקים שונים של עוף לא חייב פולקע)
3/4 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
ביצים כמספר הסועדים.
אופן ההכנה
1. מבשלים את האיטריות לפי ההוראות על האריזה אבל לא עד תום הזמן שרשום. כלומר בד"כ יש לבשלם כ- 10-12 דקות ועבור החמין יש לבשלם כ- 8 דקות (בקיצור עד מצב של "אלדנטה").
2. מסננים היטב את הנוזלים ושוטפים טוב טוב את האיטריות במים קרים להסרת כל העמילנים וכדי למנוע הדבקות.
3.מטגנים את הפולקע או חלקי העוף הרצויים בשמן עד להזהבה קלה ולא לזרוק את השמן.
4. מעבירים את האיטריות המסוננות לקערה שופכים מעל את כל התבלינים ואת השמן שבו טיגנו את העופות ומערבבים היטב.
5. מרפדים סיר בנייר אפייה, לתוכו שופכים מחצית מכמות האיטריות מעל יש לסדר את חלקי העוף והביצים ומעל יש לשפוך את יתרת האיטריות. לכסות את הסיר ולהשאיר ללילה בתנור על חום של 100 מעלות.
6. כשזה מוכן יש להכין קערה גדולה ורחבה ולהפוך לתוכה את תוכן הסיר וללקק את האצבעות.
7. בהצלחה ובתאבון.
מגיש:
מקור: דליה - חמותי
שתף את המתכון