את המתכון הבא מצאתי באתר אמריקאי באינטרנט שמפרסם נסיונות של חובבי בישול לחקות מתכונים מוכרים כמו מקדונלד'ס, KFC וכד' brהמתכון עבר מספר שינויים/שיפורים והוצאתי ממנו מספר מרכיבים לא בריאים כמו מונוסודיום גלוטומט שהיה במתכון המקורי. brמצאתי בזמנו גם תרגום אחר של המתכון שכלל עוד מספר שיפורים ושילבתי בהתאם. brשווה לנסות, זה ממש הדבר האמיתי, רק שהרבה יותר בריא. הבצק יוצא פריך מאוד כמו ברשת פיצה האט אבל במתכון הזה אין את התחושה שטיגנו לך את התחתית של הפיצה בטונה של שמן!!! br brמצפה לשמוע את תגובותיכם... br brיושיוש
|
|
|
את המתכון הבא מצאתי באתר אמריקאי באינטרנט שמפרסם נסיונות של חובבי בישול לחקות מתכונים מוכרים כמו מקדונלד'ס, KFC וכד' brהמתכון עבר מספר שינויים/שיפורים והוצאתי ממנו מספר מרכיבים לא בריאים כמו מונוסודיום גלוטומט שהיה במתכון המקורי. brמצאתי בזמנו גם תרגום אחר של המתכון שכלל עוד מספר שיפורים ושילבתי בהתאם. brשווה לנסות, זה ממש הדבר האמיתי, רק שהרבה יותר בריא. הבצק יוצא פריך מאוד כמו ברשת פיצה האט אבל במתכון הזה אין את התחושה שטיגנו לך את התחתית של הפיצה בטונה של שמן!!! br brמצפה לשמוע את תגובותיכם... br brיושיוש
|
הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
--------------------------------
1/3 1 (אחד ושליש) כוסות מים
1/4 (רבע) כוס חלב
4 כוסות קמח
1/2 (חצי) כפית מלח
1 כף סוכר
3/4 (שלושת רבעי) חבילה של שמרים (מוכרים בסופר קובייה של שמרים במקררים של החלב בד"כ)
2 כפות שמן קנולה
שמן קנולה למריחה על נייר האפייה
2 כפות חמאה (משמש רק למריחה על קצוות הבצק, ראו פירוט בהמשך)
נייר אפייה
רוטב:
---------------------------------------------
1 קופסה (של 260 גרם) רסק עגבניות
1 כפית תבלין אורגנו (מוכרים אורגנו יבש בשקית או בקופסאות קטנות של תבלינים בסופר)
1/2 (חצי) כפית זעתר
1 כפית תבלין בזיליקום (מוכרים בזיליקום יבש בשקית או בקופסאות קטנות של תבלינים בסופר)
1/2 (חצי) כפית אבקת שום (גם את זה מוכרים בסופר בשקיות של תבלינים)
תוספות
-------
גבינת מוצרלה מגורדת (צריך בערך 200 גרם. אני נוהג לקנות חבילה של 300 גר' של מחלבות גד)
זיתים ירוקים, שחורים, תירס, פטריות או כל תוספת אחרת לבחירתכם
אופן ההכנה
נתחיל בבצק...
קודם צריך להמיס את השמרים. חותכים את השמרים (3/4 החבילה.. זוכרים?) לקוביות קטנות יותר ושמים בכוס חצי מלאה במים (משתמשים בחצי כוס מים מה 1/3 1 של המתכון...). עם כפית מערבבים ומועכים עד שהשמרים נמסים וניתן לבחוש עם הכפית בקלילות.
את תערובת החצי כוס מים והשמרים שופכים לקערה של המיקסר (אה כן... שכחתי לציין שמעורב גם מיקסר בסיפור אבל לספורטאים מבינכם ניתן לוותר עליו ופשוט לעבוד עם הידיים). שופכים לקערה גם את המלח, הסוכר, החלב ושארית המים (1/3 1 פחות ה 1/2שהשתמשתם כבר... = 5/6 - חמש שישיות של כוס מים... ).
במיקסר מרכיבים את המתאם ללישת הבצק כמובן.
מרחיקים את כל הילדים המעצבנים שמסתובבים באיזור ומפעילים את המיקסר על מהירות איטית (כאן המקום לציין שכבר ניסיתי בעבר לחסוך בזמנים במתכון הזה והפעלתי את המיקסר על טורבו, ואז חצי מהתערובת שבקערה עפה לי על הפרצוף... ראו הוזהרתם!). יש לערבב במהירות איטית כ 2 דקות ואז להוסיף את השמן קנולה (2 כפות... זוכרים?) לקערה ולהמשיך לערבב עוד מספר שניות (לכימאים/פיזיקאים שבינכם: כן, אני יודע ששמן לא מתערבב עם מים אבל אחרי שתטעמו מהפיצה יהיה לכם נושא חדש לתיזה לדוקטורט).
עכשיו (המיקסר עדיין במהירות איטית) מוסיפים אט אט את 4 כוסות הקמח עד שהכל הופך לעיסה אחת גדולה. ניתן להגביר מעט את המהירות כעת ולראות אם הבצק התחבר לו לגוש אחד (אצלי זה קורה בערך אחרי 3 דקות). אם זה לא קרה עדיין, שימו לב שהבצק אמור להיות אחיד ואם הוא עוד נדבק בעקשנות לתחתית הקערה יש לפזר מידי פעם מעט קמח על גבי הבצק עד שהוא מתכנס לגוש אחד.
כעת יש להוציא את הבצק מהקערה ולחלקו ל 3 חלקים שווים (על מנת שיהיה לכם נח לעבוד, פזרו על השולחן/שיש מעט קמח, הניחו את גוש הבצק, עצבו אותו כמו נקניק ועם סכין חתכו ל 3 חלקים). כל חלק יש לעסות מעט בידיים ולעצב ככדור. יש לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ 20 ס"מ (אפשר להעזר בתבנית עגולה בעלת גודל קרוב). יש לרדד כך שבקצוות העיגול הבצק יהיה גבוה מפנים העיגול (עם קצות האצבעות לוחצים כלפי מטה כסנטימטר לפני הקצה וכך מתקבלת צורה של פיצה שהקצוות שלה גבוהים יותר. מורחים מעט (מעט מאוד) שמן קנולה על נייר אפייה ומניחים את עיגולי הבצק מעל (3 העיגולים תופסים בשטחם בערך תבנית אפייה סטנדארטית). כעת מחממים מחבת קטנה על אש נמוכה וממיסים את החמאה. לאחר שהחמאה נמסה, טובלים את גב הכפית בחמאה המומסת ובעדינות מורחים את החמאה על הקצוות (הגבוהים) של עיגולי הבצק. לא להגזים בכמויות, פשוט לעבור עם גב הכפית פעם/פעמיים רק על הקצוות. בשום פנים ואופן לא למרוח את החמאה על פנים הבצק.
כעת מניחים מעל התבנית מגבת מטבח ונותנים לבצק לתפוח שעה.
מה חשבתם??? שעכשיו יש לכם שעה לנוח? טעיתם! עכשיו זה הזמן להכין את הרוטב עגבניות:
בקערית קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב (רסק עגבניות, אורגנו, זעתר, בזיליקום, אבקת שום), אוטמים בניילון נצמד ומניחים במקרר. זהו, עכשיו סוף סוף אפשר ללכת לנוח.
עברה שעה מאז שכיסיתם את הבצק במגבת מטבח? יופי! הגיע הזמן לעבוד!!!
חממו את התנור ל 250 מעלות צלזיוס. בזמן שהתנור מתחמם לו בסבבה שלו, מורחים את הרוטב על שלושת עיגולי הבצק אבל!!!! (ויש אבל!!!) בשום פנים ואופן לא על קצוות הבצק שמרחתם עליהם חמאה (נא לא לפשל במיוחד בקטע הזה). ייתכן שיישאר לכם קצת רוטב spare, לא נורא, זה הולך יופי בתור רוטב לטוסטים!
כעת יש לפזר מעל הרוטב (ולא מעל הקצוות המרוחים בחמאה) גבינת מוצרלה,את התוספות שלכם (כאן תחסכו ממני את המוזרויות של כל אחד ואחד מכם, אני אסתפק בזיתים) ויאללה לתנור (שבינתיים בסבבה שלו כבר אמור היה להגיע ל 250 מעלות).
כאן אני ממליץ לכם להיות מאוד זהירים ולהעיף מבט מידי פעם בתנור כדי שהפיצה לא תישרף.אצלי זה מוכן תוך כמה דקות (10 בערך). הקריטריון הוא לראות שהגבינה מבעבעת והקצוות (שמרחנו עליהם חמאה) משחימים (ליפי הנפש נתרגם משחימים ל"מזהיבים").
זהו. אני ממליץ לתת לפיצה כמה דקות להתקרר מעט (אלא אם הלשון שלכם מחפשת אתגרים חדשים) וקדימה לטרוף.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון