הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה חזה עוף טרי (או קפוא ומופשר)- כ 800 גרם
1/2 חבילה תערובת ירקות סינית להקפצה (אפשר להשיג בכל סופרמרקט) להפשיר רק רת הכמות שמשתמשים בה.
1 כף קוניאק
1 חלבון ביצה
1 כף אבקת קמח תירס (קורנפלור)
1 כף רוטב סויה
1/2 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית שורש זנגביל מגורד דק.
2-3 כפות שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
להפשיר את חזה העוף (אם משתמשים בחבילה קפואה) לנקות משומנים וגידים ולחתוך לרצועות דקות כ 1ס"מ(או לחתוך לקוביות 2X2 ס"מ בערך)
להפשיר את תערובת הירקות הסיניים להקפצה (חצי חבילה) - לסנן וליבש את הירקות על מגבת ניר למטבח.
להוסיף מעט רוטב סויה ומעט שורש זנגביל מרוסק דק. לערבב ולהשאיר בצד.
בכלי נפרד להכין את רצועות העוף (או הקוביות) ולהוסיף קורנפלור ולבחוש עד צפוי חתיכות העוף. להוסיף קוניאק+רוטב סויה+חלבון+זנגביל מגורד ולערבב.
לצקת 2-3 כפות שמן זית למחבת להקפצה (ווק) לחמם היטב ולהקפיץ את הירקות דקה או 2 דקות להוציא בעזרת כף מחוררת לכלי פיירקס.
באותו השמן החם להקפיץ את חתיכות העוף המטובלות עד שילבינו ויופיעו סימני חריכה קלים.
להוציא עם כף מחוררת ולערבב עם הירקות שהוכנו קודם.
להגיש חם.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון