חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אווז צלוי במילוי שום בצל ומרווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אווז צלוי במילוי שום בצל ומרווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 אווז במשקל 6 ק"ג
1 לימון חצוי
3 פרוסות בייקון
100 גרם חמאה ללא מלח
2 בצלים קטנים קצוצים דק
2 גבעולי סלרי פרוסים
5 שיני שום קצוצות
½1 כפות מרווה טרייה קצוצה
¼ כפית מלח
½ כפית אורגנו מיובש
½ כפית טימין מיובש
½ כפית פלפל שחור
2 ביצים
1 כוס ציר עוף
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה בסיר גדול ועבה על חום בינוני. מוסיפים את הבצל, הסלרי והשום ומבשלים להתרככות. מערבבים בקערה את המרווה, המלח, הפלפל, האורגנו והטימין. מוסיפים את תוכן הסיר לקערה ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
שוטפים היטב את האווז מבחוץ ומבפנים ומייבשים אותו. משפשפים את האווז מבחוץ ומפנים עם הלימון החצוי. ממליחים ומפלפלים את האווז מבפנים ומבחוץ וממלאים אותו בתכולת הקערה. מניחים את פרוסות הבייקון מתחת לעור החזה. עוטפים את האווז ברשת עמיה בחום, או קושרים היטב. מניחים את האווז על רשת מעל לתבנית צלייה בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. צולים את האווז בחום הגבוה כחצי שעה ומורידים את החום למאתיים מעלות. ממשיכים לצלות תוך בדיקה כל עשרים דקות למצבו של האווז, במשך שעה ועשרים דקות. מוציאים את האווז מהתנור ומסירים את הרשת או את חוטי הקשירה.
מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם בנפרד מהמילוי.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון