"ספיישל אוזני המן לפורים brהפעם אני רוצה לשתף אתכם קצת בתהליך של פיתוח מתכון. אני אוהבת אוזני המן, אבל brבגלל שהבצק דומיננטי מאוד בהן, ותמיד יש תחושה של יותר מדי בצק ופחות מדי מילוי, brהבצק צריך להיות לא פחות ממושלם ? וכשאני אומרת מושלם אני מתכוונת לבצק פריך brחמאתי ונמס בפה (אני מעדיפה אותו בהרבה על בצק השמרים הקר שלפעמים משתמשים brבו גם להכנת אוזני המן). brאחת העוגיות שאנחנו הכי אוהבים בבית הן עוגיות פרח ריבה ? מדובר בעוגייה מ"קבוצת" brאוזני ההמן ? עוגיות עם הרבה בצק, מעט מילוי. brהבצק הזה מיוחד ונימוח בפה במיוחד, כי הוא אינו מכיל ביצים או חלמונים כלל, אלא בעיקר brחמאה וקמח (וקצת אבקת סוכר כמובן, שחוץ ממתיקות תורמת למרקם העדין). הכנתי מהבצק brהזה אוזני המן, והן יצאו מעט דחוסות וכבדות, ואז הבנתי שרק דבר אחד היה חסר לבצק הזה brכדי להפוך לאוזן המן מושלמת ? וזה קצת אבקת אפייה, כדי לתת לו טיפה נפח ואווריריות, brשהאזניים לא ייצאו כבדות. brניסיתי להכין אותו עם קמח תופח, והאזניים תפחו יותר מדי וגם קצת נפתחו במהלך האפייה, brאז הכנתי שוב עם בצק רגיל וקצת קצת אבקת אפייה. ועוד לפני שהם יצאו מהתנור ידעתי brש-זה זה . brטעימה לאחר הצינון (ותאמינו לי שהיה קשה להתאפק) אישרה שמדובר באוזני המן מצוינות. br אחר כך האוזניים עברו לכמה טועמים ואושרו בלי מילים (הפה היה מלא...). אז הנה המתכון brהמנצח שלי לבצק אוזני המן, וכמובן מגוון מליות ? מלית הפרג המסורתית ועוד רעיונות brאחרים למילוי. ורק לפני שמתחילים שני טיפים חשובים: br1. שימו לב לאפייה ? העוגיות צריכות להישאר בהירות יחסית ולא להשחים. br2. נסו לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור עליו פריך ונמס בפה. עיבוד יתר יניב עוגיות br קשות."
|
|
|
"ספיישל אוזני המן לפורים brהפעם אני רוצה לשתף אתכם קצת בתהליך של פיתוח מתכון. אני אוהבת אוזני המן, אבל brבגלל שהבצק דומיננטי מאוד בהן, ותמיד יש תחושה של יותר מדי בצק ופחות מדי מילוי, brהבצק צריך להיות לא פחות ממושלם ? וכשאני אומרת מושלם אני מתכוונת לבצק פריך brחמאתי ונמס בפה (אני מעדיפה אותו בהרבה על בצק השמרים הקר שלפעמים משתמשים brבו גם להכנת אוזני המן). brאחת העוגיות שאנחנו הכי אוהבים בבית הן עוגיות פרח ריבה ? מדובר בעוגייה מ"קבוצת" brאוזני ההמן ? עוגיות עם הרבה בצק, מעט מילוי. brהבצק הזה מיוחד ונימוח בפה במיוחד, כי הוא אינו מכיל ביצים או חלמונים כלל, אלא בעיקר brחמאה וקמח (וקצת אבקת סוכר כמובן, שחוץ ממתיקות תורמת למרקם העדין). הכנתי מהבצק brהזה אוזני המן, והן יצאו מעט דחוסות וכבדות, ואז הבנתי שרק דבר אחד היה חסר לבצק הזה brכדי להפוך לאוזן המן מושלמת ? וזה קצת אבקת אפייה, כדי לתת לו טיפה נפח ואווריריות, brשהאזניים לא ייצאו כבדות. brניסיתי להכין אותו עם קמח תופח, והאזניים תפחו יותר מדי וגם קצת נפתחו במהלך האפייה, brאז הכנתי שוב עם בצק רגיל וקצת קצת אבקת אפייה. ועוד לפני שהם יצאו מהתנור ידעתי brש-זה זה . brטעימה לאחר הצינון (ותאמינו לי שהיה קשה להתאפק) אישרה שמדובר באוזני המן מצוינות. br אחר כך האוזניים עברו לכמה טועמים ואושרו בלי מילים (הפה היה מלא...). אז הנה המתכון brהמנצח שלי לבצק אוזני המן, וכמובן מגוון מליות ? מלית הפרג המסורתית ועוד רעיונות brאחרים למילוי. ורק לפני שמתחילים שני טיפים חשובים: br1. שימו לב לאפייה ? העוגיות צריכות להישאר בהירות יחסית ולא להשחים. br2. נסו לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור עליו פריך ונמס בפה. עיבוד יתר יניב עוגיות br קשות."
|
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
½ כפית אבקת אפייה
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית מלח
¼ עד 1/3 כוס חלב
למלית:
מלית לפי הטעם (ראו הצעות בהמשך)
לקישוט:
אבקת סוכר
עוגיות פרח נימוחות- מהבצק הזה הכול התחיל...
אופן ההכנה
מעבדים , במעבד מזון, חמאה עם קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ? מוסיפים בהתחלה רק ¼ כוס חלב , ואם הבצק עדיין פירורי ויבש מוסיפים את יתרת החלב. משתדלים לעבד כמה שפחות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.
מחממים תנור ל-180°c.
מרדדים על נייר אפייה מקומח לעלה דק, בעובי 3 מ"מ, קורצים לעיגולים, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזן המן. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.
מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
גיוונים לבצק
בצק פרג: מוסיפים 2 כפות פרג שלם או טחון, יחד עם הקמח.
בצק שומשום: מוסיפים 2-3 כפות שומשום, יחד עם הקמח.
בצק קינמון: מתבלים בכפית קינמון.
בצק מועשר בשקדים: מחליפים חצי כוס מהקמח בחצי כוס שקדים טחונים.
בצק בניחוח תפוז: מוסיפים לבצק קליפת תפוז מגוררת וכמה טיפות תמצית פריחת הדרים (מיזהר).
בצק שוקולד: מחליפים 3 כפות מהקמח ב-3 כפות קקאו מנופה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון