הוראות הכנה
מרכיבים
6 יח' אוייסטרים טריים
2 כפות קמח
2 כפות חמאה לבנה
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
קורט חוטי זעפרן ספרדי
1 כוס (300 מ"ל) חלב 3%
מלח פלפל לבן
גבינת צ'דר אדומה
2 כפות פסטו (ראה מתכון)
חצי כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים (של ביצה מס' 3)
מתכון לפסטו:
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1 כפית שום טרי כתוש
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
50 מ"ל שמן זית משובח
מעט מלח ים גס ופלפל לבן
אופן ההכנה
מכינים את רוטב המורניי:
1. יוצרים רביכה - ממיסים חמאה ומוסיפים קמח, מטגנים מעט. מוסיפים בהדרגה חלב קר, ומערבבים למניעת גושים. מוסיפים זעפרן ומיץ לימון. מבשלים כ- 10 ד' (עד שהרוטב מסמיך מאוד). מקררים מעט.
2. מוסיפים את חלמוני הביצה לרוטב (אחד בכל פעם) תוך כדי ערבוב במטריפה.
מכינים רוטב פסטו:
1. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו.
2. מחממים חצי כוס שמנת מתוקה עם הפסטו. טועמים ומתבלים על פי הטעם (מלח, פלפל).
הכנת המנה:
1. פותחים את האוייסטרים (יש להקפיד שיהיו ללא שברי צדפה).
2. מסדרים את האוייסטרים במגש מתכת (על מצע מלח גס כך שיהיו יציבים). על כל חצי אוייסטר יוצקים כפית של רוטב מורניי ובוזקים מעל חופן נדיב של גבינת צ'דר מגורדת.
3. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ- 8 דקות.
4. יוצקים רוטב פסטו על צלחת ההגשה ומניחים מעל לרוטב, את האוייסטרים המוקרמים.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות מסעדת פסטיס
שתף את המתכון