הוראות הכנה
מרכיבים
8 יחידות אוסובוקו טלה
שמן זית לטיגון
3 בצלים
3 גזרים קלופים
1 ראש סלרי קלוף
750 גרם דלעת חתוכה לקוביות
100 גרם גרגירי חומוס מושרים לילה
10 שיני שום קלופות שלמות
½ בקבוק יין אדום
100 מ"ל תרכיז רימונים
עלי דפנה
מלח, פלפל שחור גרוס
צרור כוסברה קצוץ
גרגירי רימונים משני רימונים
אופן ההכנה
חותכים את כל הירקות לקוביות בינוניות.
מטגנים את האוסובוקו מכל צדדיו עד שישחים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
מכניסים לאותה המחבת את כל הירקות, למעט הדלעת, ומטגנים להשחמה קלה.
מוסיפים את גרגירי החומוס ושיני השום השלמות, ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
יוצקים את היין האדום ותרכיז הרימונים, וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
מתבלים במלח, פלפל ועלי הדפנה.
מסדרים בסיר את הטלה המטוגן צפוף, ועליו את רוטב הירקות והיין. מוסיפים מים (או ציר עוף) עד לכיסוי כל הבשר, מכסים במכסה ומבשלים כשעה.
מוסיפים את קוביות הדלעת והכוסברה וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.
מגישים יחד עם הירקות, ומקשטים בגרגירי רימון מלמעלה.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: גורמה
שתף את המתכון