חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אוסובוקו טלה בירקות שורש טימין ועגבניה - עזרא קדם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשר הטלה ירקות השורש והטימין אל מול טריות ורעננות העגבנייה brמעניקים טעם נפלא לתבשיל. br
אוסובוקו טלה בירקות שורש טימין ועגבניה - עזרא קדם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשר הטלה ירקות השורש והטימין אל מול טריות ורעננות העגבנייה brמעניקים טעם נפלא לתבשיל. br
הוראות הכנה
מרכיבים
4 -6 פרוסות של שוקי טלה (אוסובוקו) במשקל 300 גר' כל אחת
1 ליטר ציר עגל/כבש או 2 טיבוליות בטעם צלי מומסים ב ליטר מים
1/2 ק''ג בצלי שאלוט קלופים או בצלים לבנים קטנים
1 גזר חתוך לקוביות
1 כרישה קצוצה (פרסה,לוף)
1 שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה קלוף חתוך לקוביות
ראש שום גדול מופרד לשיניים עם הקליפה
1/2 כוס שמן זית משובח
1/2 ליטר מים או ציר ירקות
עלה דפנה
לקישוט-
חצי כוס קוביות עגבנייה ללא הקליפה
1/2 כוס מיץ+זרעים מעגבנייה טרייה
מלח ופלפל
טימין טרי
אופן ההכנה
1.מפלפלים וממליחים את שוקי הטלה ומעבירים אותו לסיר כבד עם 1/4 כוס שמן זית.
2.אוטמים את הבשר תוך טיגון עד הזהבה מכל צדדיו. ומוציאים ומניחים בצד
3. מאדים את הבצל כ 6 דקות ומוסיפים את ירקות השורש ומאדים כ-8-7 דקות נוספות.
4.מוסיפים את שיני השום לסיר.
5.מחזירים את שוקי הטלה לסיר, ומניחים אותו מעל הירקות המאודים. מוסיפים לסיר ציר עגל /
כבש, מלח ופלפל, טימין, עלה דפנה ואת המים או ציר הירקות. מביאים לרתיחה ומנמיכים
לאש קטנה.
6.מבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול בודקים כי בסיר יש מספיק נוזלים.
7.במידה ויש יותר מדי נוזלים מסירים מכסה מצמצמים.
להגשה: מניחים את שוק הטלה במרכז הצלחת ומפזרים סביבה ירקות שורש, בצלים ושומים. מעל השוק מניחים כף של קוביות עגבנייה. לסיום, מזליפים מעט ממיץ העגבנייה והזרעים מעל השוק ומקשטים אותה בטימין.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: שף עזרא קדם-ארקדיה
שתף את המתכון