הוראות הכנה
מרכיבים
לטלה:
4 חתיכות נקיות של "אוסובוקו"
2 בצלים קלופים חתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
1 שורש סלרי בנוני קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה
10 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
1 ליטר יין אדום
2 עלי דפנה
2 פלפל שאטה יבש
3 ענפי טימין (רק העלים)
1 ליטר ציר בקר/מים
שמן לטיגון
לקוסקוס:
120 גרם קוסקוס מלא להכנה מהירה
120 גרם עדשים אדומים
1 בצל קצוץ
מלח, פלפל
מעט שמן
אופן ההכנה
1. מחממים סיר כבד או מחבת עם מעט שמן זית, מקמחים את ה"אוסובוקו" עם מעט קמח ומטגנים את ה"אוסובוקו" מכל הצדדים. מורידים מהאש.
2. מוסיפים למחבת חצי ליטר יין אדום ומצמצמים לחצי. מסננים.
3. מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הירקות לפי דרגות קושי עד להזהבה.
4. מוסיפים את היין הנותר ומצמצמים לחצי. מוסיפים את הטימין, עלי דפנה, והשאטה ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
5. מסדרים את הבשר בתבנית, יוצקים את הנוזל והירקות מעל הבשר ומכסים בנייר פרגמנט ומעליו נייר אלומיניום. אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כשעה וחצי עד שעתיים.
6. מבשלים את העדשים עד להתרככות ומסננים.
7. שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושריםחמים ומשרים כ-10 דקות. מסננים את המים אם נשארו. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה ומערבבים עם העדשים והקוסקוס.
להגשה:
שמים במרכז הצלחת את הקוסקוס והעדשים ומעליהם מניחים את ה"אוסובוקו" ויוצקים מעל את הרוטב.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא (תמונה: יחצ)
שתף את המתכון