הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס שמן
2 בצלים, קצוצים דק
1/5 ק"ג בשר קצוץ (בקר או שווארמה הודו נקבה)
8 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס גרגירי חומוס (מבושלים וקלופים)
1 כף מלח גס
2 פלפלוני שאטה קטנים, קצוצים
4 כוסות אורז עגול
לשום:
8 שיני שום גדולות, כתושות
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה
1. בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי עירבוב בכף עץ כדי שהבשר ייפרד לפירורים. מוסיפים את הגזר, מטגנים קלות ומוסיפים את החומוס. מטגנים 3-2 דקות מוסיפים 4 כוסות מים, מלח ופלפלוני שאטה, מרתיחים כחצי שעה.
2. בינתיים מטפלים באורז: שוטפים היטב, משרים במי מלח למשך 10 דקות, שוטפים שוב ומוסיפים לסיר המבעבע. מערבבים בזהירות ונותנים לאורז לספוג את הנוזלים (האורז והנוזלים צריכים להיות באותו הגובה בשלב זה). אחרי שהאורז ספג את המים יוצרים "חור" במרכזו ועוד שלושה חורים קטנים מסביב, שיעזרו לאוורר את האורז. מניחים מגבת על הסיר ומכסים במיכסה תואם (אם יש לכם דרך להניח משקולת על המיכסה - מה טוב). מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות. מסירים את המיכסה ואת המגבת, מערבבים בזהירות ומבשלים עוד 15 דקות.
3. בינתיים מכינים את השום: בצלוחית מערבבים את השום הכתוש עם מלח ושתי כפיות מים. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את תערובת השום, בוחשים היטב ומכבים את הלהבה. השום משנה גוון במהירות, והופך חום בהיר (זהירות לא לשרוף!) כשהאורז מוכן מעבירים אותו בהדרגה לסיר אחר ובכל פעם מטפטפים מעט מתערובת השום, כך שהטעמים יתמזגו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון