הוראות הכנה
מרכיבים
4 סטייקים של סלמון במשקל 250 גרם האחד
מיץ מלימון אחד
1 כוס חלב
1 כוס ציר דגים חם
1 כוס אורז מסוג "ארבוריו" או כל אורז עגול אחר
2 כפות חמאה
מלח
פלפל
אופן ההכנה
משפשפים את הדג במלח ופלפל ומזליפים עליו את מיץ הלימון. משהים ל-10 דקות. יוצקים את החלב וציר הדגים לסיר שיכול להיכנס לתנור ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ושוב מביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית על סף רתיחה כעשר דקות. ממיסים את החמאה במחבת. מטגנים את הסלמון להזהבה קלה משני הצדדים. מניחים את הסלמון על האורז ויוצקים מעליו את שאריות החמאה המומסת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות.
מגישים ישירות מהתנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון