חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז מצרי עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז מצרי עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1-1/2 כוסות עדשים חומים מושרים למשך הלילה
2 בצלים גדולים
3 כפות שמן זית
1 כף כמון
1-1/2 קינמון
1 כוס אורז ארוך
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מפרידים נוזלים מהעדשים ושמים בסיר. מכסים עדשים במים ומביאים לרתיחה. על אש קטנה., ממשיים לבשל 40 דקות עד 1-1/2 שעה עד שהעדשים רכים.
2. קוצצים בצל אחד ומגנים במחבת עם שמן עד שבצילם מתרככים. מוסיפים למחבת את העדשים, מלח, פלפל, כמון וקינמון.
3. מוסיפים למחבת אורז ומים באותה כמות, מכסים ומבשלים עלאש קטנה לכ-20 דקות, עד שהאורז והעדשים רכים.
4. במחבת אחר, מטגנים רצועות של בצל השני עד השחמה. את הבצל מפזרים מעל קערת האורז ומגישים חם.
מגיש: KerenAfik
מקור:
שתף את המתכון