הוראות הכנה
מרכיבים
1-1/2 כוסות עדשים חומים מושרים למשך הלילה
2 בצלים גדולים
3 כפות שמן זית
1 כף כמון
1-1/2 קינמון
1 כוס אורז ארוך
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מפרידים נוזלים מהעדשים ושמים בסיר. מכסים עדשים במים ומביאים לרתיחה. על אש קטנה., ממשיים לבשל 40 דקות עד 1-1/2 שעה עד שהעדשים רכים.
2. קוצצים בצל אחד ומגנים במחבת עם שמן עד שבצילם מתרככים. מוסיפים למחבת את העדשים, מלח, פלפל, כמון וקינמון.
3. מוסיפים למחבת אורז ומים באותה כמות, מכסים ומבשלים עלאש קטנה לכ-20 דקות, עד שהאורז והעדשים רכים.
4. במחבת אחר, מטגנים רצועות של בצל השני עד השחמה. את הבצל מפזרים מעל קערת האורז ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון