הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורץ ארוך
1/3 כוס חמאה/שמן תירס
מלח
1 תפו"א קטן
אופן ההכנה
שמים את האורז בקערה רחבה ויוצקים עליו מים רותחים, מערבבים היטב ומסננים תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים לגמרי. שורים את האורז בקערת מים עם מלח למשך 5 שעות.
מסננים את המים ושוטפים במים קרים. מרתיחים בסיר 5 כוסות מים עם 2 כפות מלח, מוספים את האורז ומבשלים ברתיחה כ-5 דקות. האורז צריך להיות מבושל אך לא לגמרי. מעבירים את האורז למסננת ושוטפים במים פושרים ומסנים היטב. מחממים חצי מכמות השומן בסיר רחב, מניחים את הפרוסות בתחתית סיר, מכסים באורז, יוצקים מעל את השומן הנותר מכסים במכסה הרמטי מגבירים את האש ומבשלים על אש גבוהה 3 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון