חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז פרסי אמיתי
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז פרסי אמיתי
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז פרסי
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
כמון
כורכום
2 תפו"ד גדולים.
אופן ההכנה
שוטפים את האורז ושמים במי מלח רותחים. מבשלים בסיר רגיל כ 7 דקות עד שהאורז חצי עשוי.
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מלח, כמון, כורכום ומשחימים את הבצל
קולפים את התפ"וד, וחותכים לפרוסות עבות
מעבירים את האורז ולמסננת ומסננים היטב.
מטפטפים עליו מעט מן השמן החם.
מרפדים את תחתית הסיר עם השמן בפרוסות תפו"ד ושמים מעל את האורז.
תוקעים מזלג הפוך בכמה מקומות באורז כדי לעשות בו חורים.
עוטפים את מכסה הסיר במגבת ומכסים את הסיר.
מניחים כרית על המכסה.
מבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.
מגיש: lior
מקור:
שתף את המתכון