הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם בשר כבש -כתף חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים קטנים קצוצים
3 גזרים חתוכים לרצועות דקות כמו גפרורים
3 גבעולי סלרי פרוסים
מלח
פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
2 כוסות אורז
מים
אופן ההכנה
שמים את האורז בקערה, יוצקים מעל מים רותחים ומערבבים היטב. מסננים את הנוזלים ושוטפים היטב. מחזירים את האורז לקערה, מוסיפים 4 כוסות מים קרים וכפית מלח
משהים ל-5 שעות או ללילה שלם
מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבשר והבצל ומטגנים בחום גבוה כ-3 דקות, מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים 1/2 כוס מים, מתבלים במלח פלפל וקינמון, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. מסננים את האורז ושוטפים היטב, מוסיפים את האורז מעל הבשר מוסיפים כ 1/2 2 כוסות מים חמים. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה היטב כ-30 דקות.
אפשר להחליף את בשר הכבש בעוף או בבקר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון