הוראות הכנה
מרכיבים
לכל העסוקים עסוקות רווקים רווקות- מהיר מזין ומומלץ בחום
חומרים ל-3 מנות של 170 קלוריות כל אחת (צמחוני).
250 קלוריות למנה לא צימחונית.
1 כפית שמן זית
2 כפיות רוטב סויה ( אפשר רוטב תמר הינדי ואז יוצא חמצמץ)
300 גרם אטריות אורז רחבות
1 שן שום קצוצה
1 בצל חתוך גס (עדיף בצל סגול)
חצי כוס נבטים (נבטי מאש)
1 גזר פרוס
1 קישוא פרוס
2 גבעולי בצל ירוק
עלי כוזברה טריים (למי שאוהב) או עירית קצוצה.
תוספות אפשריות:
100 גרם חזה עוף או הודו או טופו או פרגית או סלמון.
אופן ההכנה
מבשלים במשך 4 דקות את האטריות אורז ב 3 כוסות מים עם כפית מלח גס.
מסננים.
מניחים על להבה גדולה סיר,מחבת, או ווק, עם כף שמן זית ורבע כפית כורכום ואז מוסיפים את כל הירקות בהדרגה כאשר הבצל ראשון.
מערבבים בכף עץ במשך 5-6 דקות ואז מוסיפים את הרוטב סויה. ( ניתן להוסיף בשלב הזה רוטב תמר הינדי וכוזברה).
אם רוצים ,יש אפשרות להוסיף 100 גרם קוביות טופו, חזה עוף או פרגיות שהושרו כשעה במיץ לימון סויה, ג'ינג'ר ושום ולצלות. אחרי 3 דקות צליה מוסיפים את הירקות.
מגיש:
מקור: שרון מור
שתף את המתכון