הוראות הכנה
מרכיבים
שקית איטריות ביצים
חזה עוף חתוך לקוביות
שמן סומסום
4 שיני שום קצוצות
כפית זנגביל קצוץ
פלפל ירוק חתוך לרצועות, או קוביות
פלפל אדום חתוך לרצועות, או קוביות
פלפל צהוב או כתום חתוך לרצועות, או קוביות
2-3 גזרים חתוכים לרצועות
כרוב לבן
נבטים
רוטב סויה כמה שאוהבים
1-2 כפות חמאת בוטנים עם חתיכות בפנים
אופציונלי - טעם לא שגרתי תקבלו אם תוסיפו חופן של כוסברה קצוצה (כן, כן, כוסברה).
אופן ההכנה
מבשלים אטריות לפי הוראות ההכנה, רק להקפיד שלא תצאנה רכות מדי.
לאטריות במסננת להוסיף מעט שמן סומסום על מנת שהאטריות לא תדבקנה זו לזו.
שמים מעט שמן סומסום בווק.
מטגנים את השום והזנגביל כחצי דקה ומוסיפים את קוביות העוף.
מקפיצים את העוף עד שהוא הופך להיות לבן, ומוציאים לצלחת בצד.
מכניסים את כל הירקות לווק ומקפיצים במשך כ-5 דקות (שלא יתרכך מדי)
מתבלים ברוטב סויה ובחמאת הבוטנים, ואפשר גם להוסיף עוד שמן סומסום, ומערבבים.
מוסיפים את קוביות העוף וממשיכים לערבב. מי שרוצה, יכול להוסיף גם עתה את חופן הכוסברה.
בשלב זה ניתן להוסיף גם את האטריות המוכנות ולערבב, אבל גם אפשר להשאיר זאת כך כשתי מנות נפרדות, ככה כל הילדים אוכלים - אלה שנוגעים בירקות, וגם אלה שלא.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון