הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפות שמן קנולה
2 כפות שמן זית
12 טורטיות מוכנות (ראו מתכון בספר שלי או קונים מוכן)
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתוש
1 כוס סלסה (ראה מתכון בספר שלי)
2 כפות מים חמים
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
1 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסא)
300 גר גבינת צ'דר או צהובה או קשקבל מגוררת.
3 כפות כוסברה קצוצה דק
1/2 ראש חסה עגולה
1 גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
במחבת מחממים 2 כפות שמן ומטגנים קלות את הטורטיות ע"מ לרכך אותן וע"מ שיספגו את הטעם.להניח על נייר סופג.
במחבת מחממים את יתרת השמן ומזהיבים את הבצל , מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר הוסף את הסלסה והמים החמים.לתבל את הרוטב על פי הטעם. (מלח ופלפל)
בתבנית פיירקס למרוח את שמן הזית. למלא את 2/3 הטורטיה בגבינה מגוררת ולהניח בתבנית.
כך עם כולן לשפוך מעל את הרוטב עד לכיסוי מלא,להוסיף מלמעלה את שאר הגבינה המגוררת ולהכניס לתנור החם ל13 דקות או עד שהגבינה נמסה.
להגיש מעוטר עם עלי חסה עגולה.
מגיש:
מקור: מקסיקני
שתף את המתכון