חיפוש


אסקלופ חזה עוף בלימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוד מתכון של ג'ינה הצדקת הנוצרית מרומא, עליה השלום. brהערה: האיטלקיה לימדה אותי שאם אין יין אפשר לסחוט לימון שלם, ולבצע את המתכון brבדיוק אותו הדבר. עשיתי וגם טעים. brהגירסה בלימון וכורכום רצה אצלנו הרבה יותר. br brנרשמה התעלפות רבתי.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 חזות עוף פרוסים לפרוסות דקות.
קמח.
שמן זית.
שני ענפי רוזמרין טרי.
שתי שני שום.
יין לבן (כוס וחצי).
מלח.
אופן ההכנה
א. מקמחים את פרוסות חזה העוף.
ב. מחממים היטב במחבת רחבה שמן זית ומניחים את שני ענפי הרוזמרין בשמן. לא
מוציאים אותם עד לסוף שלב הטיגון. ומטגנים קלות (רק עד שינוי הצבע ולא יותר.
אחרת מתייבש). מקפידים שיהיה מספיק שמן כל הזמן במחבת. מוציאים את הפרוסות
המטוגנות לצלחת.
ג. מנקים את המחבת משאריות הקמח ומשליכים את הרוזמרין. יוצקים שוב כשליש כוס שמן
זית, מחממים , מטגנים קלות שתי שני שום קצוצות. מוסיפים יין לבן ומלח.
ד. מרתיחים את הרוטב ומניחים בתוכו את החזות המטוגנים. מחממים יחד ומגישים.
והגירסה המעולה בלימון - במקום יין מוסיפים מיץ מלימון סחוט אחד, כפית כורכום, ו-2/3 כוס מים, ומרתיחים. מניחים את החזות ומבשלים קצרות.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון