הוראות הכנה
מרכיבים
3 שורשי סלרי (בשלב זה עם העלים)
3 גזרים
2 לימונים סחוטים
1-2 כפות סוכר
3-5 כפות שמן
מלח
3 כוסות מים (צריכים כמעט לכסות את שאר החומרים)
אופן ההכנה
1.מפרידים את שורשי הסלרי מהעלים. זורקים את רוב העלים ומשאירים רק כמה יפים (כחצי הכוס של שורש אחד).וקוצצים לגודל בינוני.
2.קולפים את השורש ופורסים לפרוסות דקות שוטפים אותם פורסים את הגזרים לפרוסות דקות (2 מ"מ)
3. מכניסים הכל לסיר גדול ורחב ומביאים לרתיחה מבשלים 10-15 דקות עד שפרוסות הגזר ופרוסות הסלרי מתרככות מעט
4.בכלי נפרד לוקחים את השמן הלימון הסוכר והמלח ומקציפים ידנית עד לקבלת
מירקם לבן ועבה יחסית טועמים : הטעם צריך להיות חמצמץ-מתקתק עם ניחוח . מתקנים את התיבול במידת הצורך.
5.מעבירם את הסלרי והגזר לכלי אחסנה שופכים את הרוטב מערבבים
מקררים מספר שעות במקרר
6.מגישים כמנה ראשונה או מתאבן או כמחמץ קר
מגישים קר. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון