הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס:
300 גרם חבילה וחצי עוגיות לוטוס טחונות (מרוסקות דק)
עוגיות קרמל לוטוס ,ניתן להשיג בסופר.
100 גרם חמאה מומסת
לגלידה:
1.3 גלידה בטעמים אהובים
לציפוי הנוגט
2פחיות חלב מרוכז ממותק
25 גרם חמאה
2 כפות דבש
לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד 70%מוצקי קקאו חובה! שבור לקוביות.
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
לבסיס:
מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה עד לעיסה אחידה משטחים ומהדקים לבסיס התבנית ומכניסים למקפיא לכשעתיים.
לגלידה:
מוציאים מהמקפיא ומפשירים עד חצי הקפאה ומורחים בשכבה אחידה על שכבת התחתית
ומקפיאים כשעתיים
לציפוי הנוגט:
שמים בסיר את החלב המרוכז,החמאה והדבש ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה .
ממשיכים לבשל תוך בחישב כ- 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט ומזהיבה מקררים לחום החדר ומורכים בשכבה אחידה על הגלידה ומחזירים למקרר להקפאה
לציפוי השוקולד:
מממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרו 30 שניות ומערבבים, אם יש צורך מוסיפים עד זמן במיקרו עד המסה מלאה.
שופכים מעל שכבת הנוגט המקוררת והיציבה ושומרים במקרר.
מגישים בכל פעם ריבוע קטן בגודל 2 ס"מ ישירות מהקירור ,המעדן מתוק מספיק יש לאכול במנות קטנות .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון