הוראות הכנה
מרכיבים
אצבעות שניצל תירס וגבינה מצופות ומטוגנות
חומרים
250 גרם (חצי חבילה) קמח תירס אינסטנט
1 קופסא גרגירי תירס מסונן או עם הנוזל
(באם השתמשתם בנוזל להפחית מהנוזלים)
1 ליטר מים
1 כפית מלח
1 כף פטרוזליה יבשה או טריה
1/2 כפית כמון
פלפל שחור
50 גרם חמאה/מחמאה
50 גרם גבינה צהובה לא חובה
50 גרם גבינה מלוחה לא חובה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.מרתיחים מים וחמאה בסיר. מוסיפים את קמח התירס בזרימה דקה ומערבבים בכף עץ עד שהקמח נספג. ממשיכים לערבב ומוסיפים את הגבינה הצהובה הגבינה המלוחה ושאר החומרים והתבלינים. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפולנטה מסמיכה.
2.מעבירים את העיסה לתבנית פיירקס או תבנית אינגליש קייק שרופדו בנייר אפיה ושולחים לשעה למקרר עד שזה מתייצב
3.מוציאים מהמקרר הופכים על קרש עבודה וחותכים לאצבעות 3X3 באורך 5 ס"מ
4.מניחים קמח תירס יבש בקערית
5.בקערה ניפרדת בוללים את הביצים
6.מחממים שמן בסיר טיגון עמוק לחום בינוני
7.לוקחים אצבע מניחים בביצה מעבירים לציפוי בקמח התירס
8.מטגנים בשמן עד הזהבה אבל מכיוון שהאצבעות עדינות כדאי לטגן על כף
הטיגון
מדהים מדהים ידידי לאכול כשעוד חם באם לא מספיקים ניתן לחמם אחרי הטיגון
בתנור
ולא לזרוק לסיר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון