אין כמו מרק עוף חם וטעים לימי החורף הקרים. סגולותיו של מרק העוף ידועים לכל הציבור והמתכונים השונים עוברים מדור לדור. יש האומרים שזהו התרופה של סבתא לחיזוק הגוף ולהתגברות על שפעות שונות. לעניות דעתי סוד הערך הרפואי נעוץ בירקות השורש אותם מכיל המרק כגון הבצל, שורש הפטרוזיליה, ועלי הפטרוזליה עצמם. המרק קל להכנה ואפשר להוסיף או לגרוע כיד הדמיון.
|
|
|
אין כמו מרק עוף חם וטעים לימי החורף הקרים. סגולותיו של מרק העוף ידועים לכל הציבור והמתכונים השונים עוברים מדור לדור. יש האומרים שזהו התרופה של סבתא לחיזוק הגוף ולהתגברות על שפעות שונות. לעניות דעתי סוד הערך הרפואי נעוץ בירקות השורש אותם מכיל המרק כגון הבצל, שורש הפטרוזיליה, ועלי הפטרוזליה עצמם. המרק קל להכנה ואפשר להוסיף או לגרוע כיד הדמיון.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
כרעיים עוף (1 לכל סועד)
4-5 תפוח אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות.
2 בצלים קטנים קלופים.
1 בטטה מתוקה קלופה ופרוסה לפרוסות בינוניות.
צרור עלי פטרוזליה שטופים היטב.
שורש פטרוזיליה.
כמה חתכות דלעת.
2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות.
2 קישואים חתוכים לפרוסות עבות.
2 כפות מרק עוף.
1 כף מלח.
שליש כפית מחוקה כורכום.
1 שקית אבקת קניידלך.
2 ביצים.
אופן ההכנה
1. בתחתית הסיר מניחים את הכרעיים ומוסיפים את שאר הירקות. מכסים במים את הירקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומניחים את צרור עלי הפטרוזליה. מכסים את הסיר ומעבירים לאש קטנה. משך הבישול כשעה ורבע.
2. מעבירים את הירקות לצלחת גדולה וזאת על מנת לבשל את כדורי הקניידלך בתוך סיר המרק.
הכנת הקניידלך:
1. בקערה טורפים את 2 הביצים.
2. שופכים את תוכלת שקית הקניידלך לתוך הבלילה.
3. מערבבים היטב עם מזלג עד לקבלת עיסה ללא גושים. ממתינים כ-5 דקות להתגבשות העיסה.
4. מרטיבים את הידיים ומגלגלים כדורים מהעיסה.
5. מניחים את כדורי הקניידלך בתוך הסיר וממשיכים לבשל ללא מכסה לעוד 5 דקות. לאחר 2 דקות מתחילת הבישול יש לסובב את כדורי הקניידלך.
הכנת הצנימים:
1. על רשת הגריל מניחים כמה פרוסות לחם. אני מעדיף חלה פרוסה. יוצקים שמן זית בנדיבות ומורחים על כל הפרוסה. מפזרים תבלין זעתר בנדיבות ומוסיפים שום קצוץ ומעוך על הפרוסה ומורחים שוב על כל הפרוסה.
מעבירים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה 150 מעלות ל-10 דקות.
הכנת הארוחה:
1. בקערת מרק יוצקים את נוזל המרק ומניחים כמה כדורי קניידלך.
2. בצלחת מסדרים את הכרעיים ואת הירקות.
3. בצלחת קטנה מניחים את הצנימים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון