חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


באו שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ה"באו"הן מעין לחמניות מאודות מבצק שמרים שממולאות בכל טוב. brה"באו" נהדר כמו שהוא, עם מילוי חם וטעים שמתפרץ החוצה מיד עם הביס הראשון, brולדעתי אין צורך לצרף אליו שום דבר. מי שחייב, יכול לצקת עליו עוד רוטב שוקולד סמיך, brלפדר אותו עם אבקת סוכר ולשוות לו מראה של סופגנייה של ממש. br br br br
באו שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ה"באו"הן מעין לחמניות מאודות מבצק שמרים שממולאות בכל טוב. brה"באו" נהדר כמו שהוא, עם מילוי חם וטעים שמתפרץ החוצה מיד עם הביס הראשון, brולדעתי אין צורך לצרף אליו שום דבר. מי שחייב, יכול לצקת עליו עוד רוטב שוקולד סמיך, brלפדר אותו עם אבקת סוכר ולשוות לו מראה של סופגנייה של ממש. br br br br
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג קמח חיטה לבן בהיר
1 כף מלאה של שמרים יבשים
375 מ"ל מים פושרים
1 כף שטוחה של אבקת אפייה
1/2 כף סוכר
למלית השוקולד:
375 גרם שוקולד מריר, 60% קקאו לפחות
75 מ"ל (5 כפות) שמנת מתוקה
75 מ"ל מים
אופן ההכנה
מביאים לרתיחה את השמנת עם המים, יוצקים על השוקולד מערבבים היטב עד להמסה מוחלטת, מצננים טיפה עד שהתערובת קשה למחצה.
ממיסים את השמרים והסוכר במים הפושרים ומערבבים עם הקמח ואבקת האפייה. לשים עד שהבצק אחיד וחלק ומניחים בצד לחצי שעה. כמויות השמרים ואבקת האפיה הגדולות יגרמו לבצק לתפוח בזריזות והחלטיות יחסית לבצקים אחרים לנו אנחנו מורגלים במטבח המערבי.
מחלקים את הבצק לשניים ולשים קלות. מכינים שני "נחשים" ארוכים ובוצעים מהם עיגולים בגודל של כדור פינג פונג. משטחים את הבצק עם הידיים, ומרדדים בעזרת מערוך צר (הכי טוב זה זנב של מקל מטאטא מעץ) תוך שמירת מרכז העיגול בעוביו המקורי. ממלאים בכפית גדושה של מלית השוקולד וסוגרים בצביטות קלות עד לקבלת כדור מושלם. מעבירים לתבניות משוננות או קוקוטים חד פעמיים שעברו הברשה בחמאה מומסת ומניחים לתפיחה נוספת של 10-15 דקות נוספות.
מעמידים את ה"באו" התפוכים בסיר אידוי מכסים ומאדים כ5-6- דקות עד שהם מפסיקים להיות דביקים אבל לפני שהשוקולד מתפרץ החוצה מתוך הבצק.
בשלב זה אפשר לאכול את הבאו כמות שהוא. אם רוצים לייצר גירסה לחנוכה ולהוסיף עוד שמן לקיבתנו המרופדת, מטגנים את הבאו בשמן עמוק חם 4-5 דקות, כדי להזהיב אותם מכל הכיוונים.
מגיש: anatov
מקור: לין שוואן
שתף את המתכון