ה"באו"הן מעין לחמניות מאודות מבצק שמרים שממולאות בכל טוב. brה"באו" נהדר כמו שהוא, עם מילוי חם וטעים שמתפרץ החוצה מיד עם הביס הראשון, brולדעתי אין צורך לצרף אליו שום דבר. מי שחייב, יכול לצקת עליו עוד רוטב שוקולד סמיך, brלפדר אותו עם אבקת סוכר ולשוות לו מראה של סופגנייה של ממש. br br br br
|
|
ה"באו"הן מעין לחמניות מאודות מבצק שמרים שממולאות בכל טוב. brה"באו" נהדר כמו שהוא, עם מילוי חם וטעים שמתפרץ החוצה מיד עם הביס הראשון, brולדעתי אין צורך לצרף אליו שום דבר. מי שחייב, יכול לצקת עליו עוד רוטב שוקולד סמיך, brלפדר אותו עם אבקת סוכר ולשוות לו מראה של סופגנייה של ממש. br br br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג קמח חיטה לבן בהיר
1 כף מלאה של שמרים יבשים
375 מ"ל מים פושרים
1 כף שטוחה של אבקת אפייה
1/2 כף סוכר
למלית השוקולד:
375 גרם שוקולד מריר, 60% קקאו לפחות
75 מ"ל (5 כפות) שמנת מתוקה
75 מ"ל מים
אופן ההכנה
מביאים לרתיחה את השמנת עם המים, יוצקים על השוקולד מערבבים היטב עד להמסה מוחלטת, מצננים טיפה עד שהתערובת קשה למחצה.
ממיסים את השמרים והסוכר במים הפושרים ומערבבים עם הקמח ואבקת האפייה. לשים עד שהבצק אחיד וחלק ומניחים בצד לחצי שעה. כמויות השמרים ואבקת האפיה הגדולות יגרמו לבצק לתפוח בזריזות והחלטיות יחסית לבצקים אחרים לנו אנחנו מורגלים במטבח המערבי.
מחלקים את הבצק לשניים ולשים קלות. מכינים שני "נחשים" ארוכים ובוצעים מהם עיגולים בגודל של כדור פינג פונג. משטחים את הבצק עם הידיים, ומרדדים בעזרת מערוך צר (הכי טוב זה זנב של מקל מטאטא מעץ) תוך שמירת מרכז העיגול בעוביו המקורי. ממלאים בכפית גדושה של מלית השוקולד וסוגרים בצביטות קלות עד לקבלת כדור מושלם. מעבירים לתבניות משוננות או קוקוטים חד פעמיים שעברו הברשה בחמאה מומסת ומניחים לתפיחה נוספת של 10-15 דקות נוספות.
מעמידים את ה"באו" התפוכים בסיר אידוי מכסים ומאדים כ5-6- דקות עד שהם מפסיקים להיות דביקים אבל לפני שהשוקולד מתפרץ החוצה מתוך הבצק.
בשלב זה אפשר לאכול את הבאו כמות שהוא. אם רוצים לייצר גירסה לחנוכה ולהוסיף עוד שמן לקיבתנו המרופדת, מטגנים את הבאו בשמן עמוק חם 4-5 דקות, כדי להזהיב אותם מכל הכיוונים.
מגיש:
מקור: לין שוואן
שתף את המתכון