בילדותי (החיפאית) היינו נוסעים לבקר את סבי וסבתי התל-אביבים מידי פסח. brאבי (בן יחיד להורים פולנים) צחק תמיד על כך שפולנים לא יודעים לבשל, עם העוף "המכובס" שלהם, והבישול חסר התבלינים. אבל מתכון אחד ידעה סבתה שפרה להכין, ושמו "בובלה". brהבובלה הינה הכלאה בין פנקייק, קציפה מטוגנת, לאומלט, ובאופן מפתיע (וכשר לפסח) היא ממש טעימה. ההוכחה לכך היא ששלושת ילדי מבקשים שאני אכין להם את זה בפסח על אף שהם נולדו לבית בו אוכל ביתי גורמה נמצא על שולחנם דרך קבע. brאפשר די בוודאות לומר שמאז ילדותי, אין פסח בלי בובלה. brועכשיו, די עם הנוסטלגיה, וקדימה למתכון.
|
|
|
בילדותי (החיפאית) היינו נוסעים לבקר את סבי וסבתי התל-אביבים מידי פסח. brאבי (בן יחיד להורים פולנים) צחק תמיד על כך שפולנים לא יודעים לבשל, עם העוף "המכובס" שלהם, והבישול חסר התבלינים. אבל מתכון אחד ידעה סבתה שפרה להכין, ושמו "בובלה". brהבובלה הינה הכלאה בין פנקייק, קציפה מטוגנת, לאומלט, ובאופן מפתיע (וכשר לפסח) היא ממש טעימה. ההוכחה לכך היא ששלושת ילדי מבקשים שאני אכין להם את זה בפסח על אף שהם נולדו לבית בו אוכל ביתי גורמה נמצא על שולחנם דרך קבע. brאפשר די בוודאות לומר שמאז ילדותי, אין פסח בלי בובלה. brועכשיו, די עם הנוסטלגיה, וקדימה למתכון.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לבלילה:
2 ביצים
1 כף סוכר
3 כפות קמח מצה
למילוי או הציפוי:
ריבה או שוקלד למריחה (כגון "נוטלה") או ריבת חלב, סירופ מייפל או דבש
אופן ההכנה
1. מפרידים את הביצים, ושמים את החלבונים בקערה לשם הקצפתם, את החלמונים יש לשמור להמשך.
2. מוסיפים כפית מים פושרים, וקורט מלח לחלבונים, ומקציפים אותם עד לקבלת קציפה יציבה.
3. מוסיפים את הסוכר לקצף, וממשיכים להקציף.
4. מוסיפים את שני החלמונים לקצף בזהירות ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד (כמובן, יש לעשות זאת בזהירות בעדינות, ובזריזות על מנת שהקצף לא יצנח)
5. מוסיפים את קמח המצה לתערובת המוקצפת ומערבבים. גם הפעם רצוי לעשות זאת בזהירות, בעדינות ובזריזות על מנת שהקציפה לא תיצנח.
6. במקביל מחממים מחבת עם קצת חמאה (או בגישה הפרווה של המתכון, ניתן גם עם מרגרינה או שמן צמחי)
7. יוצקים את התערובת למחבת החמה, משטחים למעין פנקייק גדול ועבה, ומטגנים כשתי דקות עד שהצד המטוגן מקבל גוון חום (כמו פנקייק)
8. הופכים, ומטגנים את הצד השני עד להשגת גוון דומה, ובסיום מורידים מהאש ומעבירים לצלחת גדולה.
9. אם הבובלה עבה דיה, ניתן לפרוס אותה באמצעה למרוח בפנים בריבה או שוקלד למריחה (כגון "נוטלה") או ריבת חלב סירופ מייפל, או דבש, ולסגור את שני החצאים. אחרת, ניתן פשוט למרוח אותה עם הממרח המתוק מלמעלה.
10. יש לאכול אותה בסמוך ככל האפשר להכנה.
מגיש:
מקור: סבתא שיפרה
שתף את המתכון