חשוב מאד!! יש להקפיד שקוביות הבשר וחתיכות תפוחי האדמה לא יתרככו יתר על המידה brהארה: כיוון שהמדובר במאכל עממי במיוחד, לגוייאש גרסאות רבות. נתחיל בתבלינים. brיש המוסיפים בעת פיזור הפפריקה גם קורט של גרעיני קימל טחונים ו/או פלפל שחור ו/או brכמה שיני שום כתושות. אחרים מעדיפים להעשיר את המרק גם בירקות שורש לסוגיהם brבנוסף לתפוחי האדמה. בעיר סגד, שבדרום הונגריה, נוהגים להשליך לקלחת גם חתיכות brשל כרוב. ויש גם צ'נגו גוייאש, שבו מפנים תפוחי האדמה את מקומם לכרוב כבוש ולאורז. brבפלוץ גוייאש, לעומת זאת, יש שעועית צהובה ושמנת חמוצה. באשר לקוביות העגבניה brולטבעות הפלפל, יש שמוסיפים אותם לקדרה רק בשלהי הבישול br
|
|
חשוב מאד!! יש להקפיד שקוביות הבשר וחתיכות תפוחי האדמה לא יתרככו יתר על המידה brהארה: כיוון שהמדובר במאכל עממי במיוחד, לגוייאש גרסאות רבות. נתחיל בתבלינים. brיש המוסיפים בעת פיזור הפפריקה גם קורט של גרעיני קימל טחונים ו/או פלפל שחור ו/או brכמה שיני שום כתושות. אחרים מעדיפים להעשיר את המרק גם בירקות שורש לסוגיהם brבנוסף לתפוחי האדמה. בעיר סגד, שבדרום הונגריה, נוהגים להשליך לקלחת גם חתיכות brשל כרוב. ויש גם צ'נגו גוייאש, שבו מפנים תפוחי האדמה את מקומם לכרוב כבוש ולאורז. brבפלוץ גוייאש, לעומת זאת, יש שעועית צהובה ושמנת חמוצה. באשר לקוביות העגבניה brולטבעות הפלפל, יש שמוסיפים אותם לקדרה רק בשלהי הבישול br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
½ קילוגרם בשר בקר
3 כפות שמן
1 בצל
½ קילוגרם תפוחי אדמה
1 פלפל ירוק
1 עגבניה
כף גדושה של פפריקה מתוקה
מלח
לצבטניות Csipetke
100 גרם קמח
1 ביצה
אופן ההכנה
1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל של כ-2 סנטימטרים. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל דומה. חותכים לקוביות קטנות את הבצל. מקלפים את העגבניה וחותכים אותה לקוביות. פורסים את הפלפל לטבעות
2. בסיר גדול מטגנים בשמן את קוביות הבצל עד שהן הופכות לשקופות
3. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים פפריקה
4. משיבים את הסיר אל האש ומוסיפים כמה כפות מים. מערבבים ומוסיפים את הבשר. מטגנים את הבשר קלות תוך כדי ערבוב מתמיד
5. מוסיפים לסיר 1 ליטר וחצי מים חמים, ומבשלים עד אשר הבשר רך למחצה
6. משליכים לסיר את קוביות העגבניה, את טבעות הפלפל ואת תפוחי האדמה. ממליחים לפי הטעם, ומבשלים תחת מכסה על אש נמוכה עד אשר מתרכך הבשר ומתרככים תפוחי האדמה
7. זמן קצר לפני תום הבישול מכינים את הצבטניות: מערבבים קמח וביצה לבצק דביק וקשה. בעזרת ידיים מקומחות, צובטים פיסות קטנות ממנו ומשליכים אותן לתוך סיר הגוייאש הרותח. מערבבים. מגישים חם
מגיש:
מקור: עופר ורדי - על השולחן
שתף את המתכון