הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג בצק עלים (אני מעדיפה" זוגלובק") קפוא
1-ביצה טרופה למריחה
3-כפות שמשום
מילוי בשר
---------
½-ק"ג בקר טחון
1-בצל קצוץ
1-שן שום כתוש
צרור קטן של:.פטרוזילה,שמיר,כוסברה טריים וקצוצים
1-כפית מלח
¼-כפית פלפל שחור טחון
1-כפית פפריקה מתוקה
1-כפית כמון
2-כפות שמן
מילו תפוחי אדמה:
-----------------
4-תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים
1-בצל קצוץ ומטוגן
מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
½-כפית פפריקה מתוקה
1-ביצה
מילוי גבינה:
-----------
250-גרם גבינה בולגרית
200-גרם גבינת טוב טעם/אורדה/כנענית
100-גרם גבינה צהובה מגוררת
1-ביצה
1-כפית קמח
אופן ההכנה
מילוי בשר: לצקת שמן במחבת,להוסיף בצל קצוץ ולטגן עד לשקיפות.להוסיף בשר, שום ותבלינים. לטגן עד שהבשר מתפורר(לערבב מידי פעם) כ-15 דקות.
מילוי תפוחי אדמה: לטגן בצל,להוסיף לתפוחי אדמה המרוסק, להוסיף את התבלינים וביצה,לערבב היטב. יש אפשרות גם להקפיץ עם הבצל 200-גרם פטריות מקופסת השימורים, להוסיף לחלק מתפוחי האדמה או לכולם ולקבל בורקס פטריות.
מילוי גבינה: לרסק את הגבינות,להוסיף ביצה וקמח.לערבב היטב.
לרפד תבנית של תנור בנייר אפיה ולחמם את התנור ל-200 מעלות.
לפתוח בצק עלים (להפשיר לילה לפני במקרר) ולחלק ל-4 חלקים בעזרת סכין.
לחלק גם את המילוי ל-4 ולמלא כל חלק בניפרד,לגלגל כרולדה. להניח על תבנית האפיה כך שהסגירה למטה, למרוח בביצה טרופה ולפזר מעל שמשום.
לאפות 15-20 דקות.
לחלק , מילוי גבינה שאוהבים בתוספת ביצים קשות, לחלק אחר, מומלץ לאכול בתוספת רוטב פטריות (המתכון נתתי כאן באוסף שלי) או כל רוטב אחר.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון