חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בורקס גבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בורקס גבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם גבינה צהובה
50 גרם גבינה מלוחה
1 כף קמח
1 ביצה
כ-400 גרם בצק עלים
קמח (לפיזור על משטח העבודה)
2 כפות שומשום
שמן (לשימון התבנית)
אופן ההכנה
1. מגררים את הגבינה הצהובה במגררת. שמים בקערה, מוסיפים גבינה מלוחה וכף קמח ובוחשים היטב. טורפים את הביצה בצלחת קטנה ומוסיפים כף אחת מהביצה לתערובת הגבינות.
2. מחממים את התנור בחום בינוני-גבוה. משמנים את התבנית אפיה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל של 24X36 ס"מ.
3. מחלקים את הבצק ל-6 ריבועים, כל אחד בגודל 12X12 ס"מ. שמים כפית מתערובת הגבינות במרכז כל ריבוע. מקפלים את ריבועי הבצק מעל הגבינה ומניחים על התבנית.
4. מורחים את הבצק העליון בשארית הביצה . זורים שומשום על הביצה.
5. אופים בתנור המחומם במשך כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים את התבנית. שמים על מגש ומגישים חם.
מגיש: דורית
מקור:
שתף את המתכון