הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם גבינה צהובה
50 גרם גבינה מלוחה
1 כף קמח
1 ביצה
כ-400 גרם בצק עלים
קמח (לפיזור על משטח העבודה)
2 כפות שומשום
שמן (לשימון התבנית)
אופן ההכנה
1. מגררים את הגבינה הצהובה במגררת. שמים בקערה, מוסיפים גבינה מלוחה וכף קמח ובוחשים היטב. טורפים את הביצה בצלחת קטנה ומוסיפים כף אחת מהביצה לתערובת הגבינות.
2. מחממים את התנור בחום בינוני-גבוה. משמנים את התבנית אפיה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל של 24X36 ס"מ.
3. מחלקים את הבצק ל-6 ריבועים, כל אחד בגודל 12X12 ס"מ. שמים כפית מתערובת הגבינות במרכז כל ריבוע. מקפלים את ריבועי הבצק מעל הגבינה ומניחים על התבנית.
4. מורחים את הבצק העליון בשארית הביצה . זורים שומשום על הביצה.
5. אופים בתנור המחומם במשך כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים את התבנית. שמים על מגש ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון