חיפוש


"בורקס לח"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
7 ביצים
1 חלמון טרוף
כוס מים קרים
קמח לפי הצורך
מלח
400 גרם חמאה מומסת
400 גרם גבינת קשקבל מגורדת
400 גרם גבינת ריקוטה מגורדת
אופן ההכנה
: מערבבים את הקמח, הביצים, המים הקרים, מלח לפי הטעם עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשבעה כדורים ומרדדים כל כדור לגודל הרצוי של תבנית האפייה.
בתבנית האפייה מסדרים נייר אפייה, מניחים את עלה הבצק ומורחים בחמאה מומסת.
בתבנית נוספת זהה בגודלה מרתיחים מים עם מלח, מניחים לדקה עלה אחד ומוציאים. יש לתת למים לטפטף.
חוזרים על הפעולה עם העלים הנוספים.
מניחים בתבנית האפייה עלה מבושל ומורחים בחמאה מומסת, מעל מניחים עלה נוסף ומורחים בחמאה.
מפזרים את גבינת הריקוטה והקשקבל. מניחים מעל את העלה השישי ומפזרים מעליו את הגבינות.
מכסים בעלה השביעי ומברישים את המשטח עם ביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות.
פורסים לפרוסות ומגישים חם.
ניתן להכין גם בתבניות אישיות
חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים נוספים.
מגיש: benla1
מקור:
שתף את המתכון