הוראות הכנה
מרכיבים
4 מצות
למלית:
2 תפוחי אדמה מבושלים
½ כוס גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
1 כפית מלח
שמן לטיגון
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
משרים את המצות במים חמים 5 דקות. שופכים את המים, אך נזהרים שהמצות לא תיקרענה.
חותכים את המצות לארבע. מועכים את תפוחי האדמה היטב, ומערבבים עם יתר חומרי המלית.
שמים כפית מן המלית על כל חתיכת מצה, ומקפלים לשניים. טובלים כל מצה בביצה הטרופה, ומטגנים משני הצדדים, עד לצבע חום זהוב.
לגיוון ניתן להכין זאת עם מלית תרד.
למלית תרד:
200 גרם תרד טרי או קפוא
½ כוס גבינה מלוחה כלשהי (ברינזה או פטה)
½ כוס גבינת קשקבל מגוררת.
מכינים את ה"בורקס" כמו במתכון למעלה אך ממלאים בתערובת התרד.
מגיש:
מקור: נירה רוסו
שתף את המתכון