הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק :
2.5 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים חמים
6 כוסות קמח, ועוד תוספת ללישה
2 כפיות מלח
1 כוס חלב, בטמפרטורת החדר
1 ביצה
200 ג"ר חמאה, מומסת ומקורר
למילוי :
2 כפות זרעי שומר
2 כפות זרעי אניס
½ כפית אבקת כורכום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כוסות קמח
100 חבילה חמאה, מומסת קרירה
למריחת דפי הבצק:
200 גרם חמאה מומסת
½ כפית מלח
לציפוי:
2 חלמוני ביצה, כדי זיגוג
1 כף זרעי פרג
אופן ההכנה
לבצק:
1. בצלוחית קטנה, להמיס את השמרים במעט מים חמים עד שהם מוקצפים, כ -10 דקות.
2. מנפים את הקמח לתוך קערת ערבוב גדולה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. יוצרים שקע במרכז ומוסיפים את תערובת השמרים, חלב, ביצה וחמאה. מערבבים עם הידיים כדי לשלב את המרכיבים.
3. על משטח עבודה לשים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים עד שהבצק חלק וגמיש, כ -10 דקות. אם הבצק עדיין דביק, מוסיפים עוד מעט קמח.
4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומכסים במגבת מטבח או בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שנפחו מוכפל, כ 1 וחצי שעות.
למילוי
בזמן שהבצק בהתפחה מכינים את תבליני המילוי.
1.במחבת חם קולים את זרעי שומר וזרעי אניס למשך כ 2 דקות, עד שהם מתחילים להפיץ ריחם.
2.טוחנים את התבלינים במטחנת תבלינים או בעזרת מכתש ועלי. לערבב בקערה בינונית, לשלב את כל חומרי המילוי מלבד החמאה. ומערבבים לתערובת.
3.בהדרגה מוסיפים את חמאה המומסת לתערובת תוך לישה באצבעות, עד לקבלת פירורים מניחים בצד.
לבצק :
1.כאשר הבצק תפח, ממיסים את החמאה. מתבלים במלח ומניחים בצד.
ומכינים 2 דפי אפיה ובוצעים מהבצק נתחים בגודל פינג פונג
2.על משטח עבודה גדול מקומח ובעזרת מערוך דק ופיזור קמח מעת לעת למניעת הדבקות, לרדד כדור אחד לעובי דק מאוד , לגודל ריבוע של 30X30 סנטימטרים. (הבצק נמתח) 3.מורחים את עלה הבצק בחמאה באמצעות היד וכך לגבי 4 דפי נוספים (חוזרים על הפעולה לגבי כל סט כדורים) חוץ מעל הדף העלייון (המשך לגלגל את כדורי הבצק הנותרים באותו אופן)
4.בעזרת סכין חותכים מכל סט בצקים 6 רצועות אורך ומגלגלים לגליל
5.פוחסים את חלקו המרכזי של הגליל באמצעות אצבע כמעט עד תחתיתו וממלאים במילואי של 1.5 כפיות
6.לוחצים את פני הגליל עד קבלת שבלול בגודל של כוס
7.על תבנית אפיה עם נייר אפיה מסדרים את הכונכיות עם 1 ס"מ רווח אחד מהשני
ומברישים אותם בביצה וזורים מעל שומשום או פרג
8.אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך 40 דקות או שפני הבורקס השחים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון