חיפוש


בטטות אפויות ממולאות בגבינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה שמתאימה בהחלט לימי חג הפסח
הוראות הכנה
מרכיבים
3 בטטות גדולות
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס עלי נענע
½ כוס פיסטוקים קלופים
2 שיני שום כתושות
¼ כוס שמן זית
1 קופסה גבינת מסקרפונה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
1. חוצים את הבטטות לאורך. בעזרת סכין מרחיקים את החלק הפנימי. משאירים שוליים בעובי 1.5 ס"מ.
2. מעבירים לתבנית ומפזרים בכל שקע כמה קוביות חמאה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה ( 200 מעלות) במשך 20דקות.
3. להכנת המלית קוצצים את עלי הנענע והפיסטוקים במעבד מזון. מוסיפים את השום והשמן ומעבדים עד שנוצרת עיסה אחידה עם מרקם גס.
4. מערבבים בקערה את הגבינה עם מחית הנענע ומתבלים במלח ובפלפל.
5. ממלאים את הבטטות במלית ומחזירים לתנור למשך כ 15-דקות נוספות. מגישים חם.
מגיש: m73
מקור: תבליני מימון
שתף את המתכון