הוראות הכנה
מרכיבים
1 קוביית שמרים
1 כף סוכר
מים פושרים חצי כוס
-------------------
קילו קמח
2 כפות סוכר
חצי מרגרינה רכה(מחמאה)
חצי כוס שמן (רגיל)
1 כף מלח
2 כפות חוויג' של בייגלה
מים פושרים לפי הצורך
----------------------------
ביצה+שומשום להברשה
אופן ההכנה
1.בקערה קטנה מתפיחים את השמרים עם הסוכר והמים הפושרים
2. בקערה גדולה שמים את שאר חומרי הבצק
מערבבים עם השמרים וממשיכים ללוש בתוספת מים פושרים עד ליצירת הבצק
3. מכסים ומשאירים לתפיחה.
4.מרדדים לעלה בגובה ס"מ וחצי
5. בכוס או בטבעת חתוך גדולה, קורצים עיגולים
6.בכל עיגול לקרוץ עיגול בתוכו עם פקק של בקבוק
7.להבריש בביצה לטבול בשומשום
8.לחמם תנור טורבו מראש ל160 מעלות למשך רבע עד 20 דקות.
הערות:ניתן להקפיא בשקית סגורה
לזמן בלתי מוגבל ולהפשיר או לחמום קצר בתנור לא מאבד מטריותו
עצה טובה :בימי החורך הקרים הבצק לא תופח מהר, לוקחים מגבת נקייה טובלים במים, סוחטים ומכניסים למיקרוגל לשתי דקות חימום ושמים על קערה הבצק.
כשהמגבת מתקררת, חוזרים ומחממים.
מגיש:
מקור: בית אמא
שתף את המתכון