הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס בירה (כל סוג ייתן לבצק טעם וצבע ייחודי משלו)
2 כפות שמן זית
2 כפות דבשה (ואם אין, אז סוכר)
כפית וחצי מלח
3 ורבע כוסות קמח, רצוי קמח ללחם
1 כף שמרים יבשים
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
לציפוי: מלח ים גס, קצח
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים לבצק גמיש. לשים באופן נמרץ כ-7 דקות, מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים ל-10 חתיכות שוות. מעצבים את הבצק לצורת בייגלס, כמו במתכון הבסיסי, ומניחים בצד לכרבע שעה.
2. בסיר רחב מחממים כ-4 ליטרים מים לרתיחה מתונה. מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (שתיים-שלוש טבעות בכל פעם), עד שהבייגלס תופחים (כדקה מכל צד). מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בוזקים על הבייגלס המבושלים, בעודם חמים, מלח ים גס וקצח. אופים בחום של 250 מעלות, עד שהבייגלס שחומים מעט (17-20 דקות).
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון