הוראות הכנה
מרכיבים
1 תפוח אדמה
½2 כוסות מים
2 כפות שמרים יבשים
½1 כפות סוכר
½1 כפות מלח
7 כוסות קמח שטיבל מס' 2
¼ כוס שמן תירס
4 ביצים מס' 2
לפיזור על הכעכים: סומסום ואו פרג ואו גרעיני חמנייה ואו בצל מטוגן
אופן ההכנה
1. לקלוף את תפוח האדמה ולחתוך לקוביות גדולות
2. להכניס לסיר קטן ולכסות ב- ½2 כוסות מים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש
3. לבשל ללא מכסה, עד שתפוח האדמה רך, לסנן את המים מתפוח האדמה - מתקבלות כשתי כוסות מים בהם בושל תפוח האדמה
4. לצנן את המים לטמפרטורת חדר
5. להכניס לקערה גדולה את השמרים, סוכר, מלח ושתי כוסות קמח שטיבל מס' 2
6. להוסיף את המים בהם בושל תפוח האדמה ואת השמן. לערבב במהירות בינונית במשך כשתי דקות
7. להוסיף כוס קמח שטיבל מס' 2 ואת הביצים, וללוש עוד כשתי דקות
8. להוסיף את יתרת הקמח, חצי כוס כל פעם, עד להיפרדות הבצק מדפנות הקערה וקבלת בצק חלק, רך וגמיש
9. להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ללוש עוד כשלוש דקות. במידת הצורך, להוסיף מעט קמח למניעת הידבקות הבצק
10. להניח את הבצק בקערה משומנת, לכסותו בניילון או מגבת לחה, ולאפשר תפיחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח
11. להוציא את הבצק למשטח מקומח קלות, ולחלקו לרבעים. לחלק כל רבע ל 8-6 חלקים שווים, ולעצב צורת כעך מכל חלק.
12. להרתיח מים בסיר גדול, ולהוסיף 2 כפות מלח או סוכר למים הרותחים, תלוי בטעם הרצוי לקליפת הכעך. להנמיך את האש לחום בינוני
13. להכניס למים 3-2 כעכים בכל פעם. הכעכים יפלו לתחתית הסיר ולאחר מכן יצופו על פני המים
14. כאשר הם מתחילים לצוף, להפוך כל כעך ולהמשיך להרתיח עוד כשלוש דקות על הצד השני
(ניתן להשתמש בשני סירים במקביל, על מנת לזרז את התהליך).
15. להוציא את הכעכים מהמים הרותחים בעזרת כף מחוררת, ולהניח על תבנית עם נייר אפיה. להבריש את פני הכעכים בחלבון ביצה מעורבב עם מעט מים ומלח. לפזר סומסום ואו פרג ואו גרעיני חמניה ואו בצל מטוגן.
16. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 220°c ולאפות 30-25 עד לקבלת צבע זהוב. להוציא מהתנור ולקרר על רשת
17. בתיאבון
מגיש:
מקור: טחנות קמח שטיבל - אביבית
שתף את המתכון