הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות מים או חלב
1 כוס קמח תירס גרוס עבה
3/4 כפית מלח
3 כפות חמאה
1 כפית פלפל גרוס עבה
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
4 כפיות שמן זית כבישה קרה
8 ביצים
1 כפית מלח גס לקישוט
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מרתיחים את המים או החלב מנמיכים אש ומוסיפים את הפולנטה עם המלח ובוחשים כל הזמן עד שהעיסה מסמיכה כ 10 - 20 דקות, מוסיפים את החמאה ופלפל ובוחשים כ 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומכסים כדי שישמור על חום
2. במחבת טפלון עם 2 כפיות שמן זית מטגנים 4 ביצי עין עד שהקצוות מזהיבות אך העין נשארת נוזלית.
3. בקערה אישית או צלחת מרק שמים 1/4 מכמות הפולנטה החמה מעל מפזרים בנדיבות
גרדת פרמזן ומעל 2 ביצי עין מקשטים עם מעט מלח גס
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון