חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ביציות עין על מצע פולנטת שמן זית ופרמזן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ביציות עין על מצע פולנטת שמן זית ופרמזן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות מים או חלב
1 כוס קמח תירס גרוס עבה
3/4 כפית מלח
3 כפות חמאה
1 כפית פלפל גרוס עבה
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
4 כפיות שמן זית כבישה קרה
8 ביצים
1 כפית מלח גס לקישוט
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מרתיחים את המים או החלב מנמיכים אש ומוסיפים את הפולנטה עם המלח ובוחשים כל הזמן עד שהעיסה מסמיכה כ 10 - 20 דקות, מוסיפים את החמאה ופלפל ובוחשים כ 2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומכסים כדי שישמור על חום
2. במחבת טפלון עם 2 כפיות שמן זית מטגנים 4 ביצי עין עד שהקצוות מזהיבות אך העין נשארת נוזלית.
3. בקערה אישית או צלחת מרק שמים 1/4 מכמות הפולנטה החמה מעל מפזרים בנדיבות
גרדת פרמזן ומעל 2 ביצי עין מקשטים עם מעט מלח גס
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון