הוראות הכנה
מרכיבים
לבלילה:
1 כוס קמח מנופה לבן
¼1 כוס חלב קר
1 ביצה שלמה טריה
1 רק החלבון של הביצה השניה (את החלמון מוסיפים למילוי הגבינה)
קורט מלח
3 כפות שמן קנולה או חמאה מומסת
למילוי גבינה:
½ חבילה גבינה לבנה "סקי" 5% (אפשר גבינה כנען אבל אז צריך למלא ולטגן שוב )
2 כפות סוכר או יותר לפי הטעם
1 שקית אבקת וניל
1 כף גרד מלימון (לא חובה)
1 חלמון טרי
צימוקים לפי הטעם (לא חובה)
לערבב הכל יחד
למילוי תפו"א:
2 כוסות פירה +החלמון של הביצה ועוד 1 ביצה טריה
1 בצל קטן קצוץ + ½ כוס פיטריות מטוגנים יחד בשמן או חמאה
מלח ,פלפל שחור
למילוי בשר עוף או בקר או הודו :
2 כוסות בשר עוף או בקר מבושל (אפשר לערבב יחד) לטחון עם בצל מטוגן
להוסיף חלמון ועוד 1 ביצה, מלח ופלפל שחור
אפשר להוסיף קצת שומן אווז .
אופן ההכנה
הבלילה:
לערבב את הכל עם מקצפת יד בקערה עד שיווצר בלילה חלקה (אם ישנם, גושים להעביר
דרך המסננת עם חורים דקים).
לחמם מחבת עם ציפוי טפלון בגודל בינוני או קטן למרוח קצת שמן על כל המחבת עם נייר
סופג או חמאה.
כשהמחבת חמה, להרים את המחבת מהאש לצקת עם מצקת לאט ,לאט תוך סיבוב המחבת ביד
השניה, את הבלילה ולכסות את תחתית המחבת בלבד, לא השוליים עד שייצור צורה עגולה
ללא חורים במחבת, להניח את המחבת על האש בחום נמוך ולחכות כ-1 דקה כשהחביתיה
מחליפה צבע לחום עדין להפוך לצד השניה בזהירות ולטגן עוד כמה שניות להניח
על צלחת גדולה ולהמשיך לטגן את שאר הבלילה ולהניח את החביתיות אחת על השניה
אין צורך לשמן יותר את המחבת .
למלא בגבינת הסקי לגלגל ולהגיש עם רוטב שוקולד וקצפת או כל רוטב אחר שאוהבים .
לשאר המילוי צריך לשים כך גדולה של פירה או בשר באמצע החביתית ולסגור אותה בצורת מעטפת מכל צד כך שהמילוי לא יברח לשמור במקרר סגור בניילון נצמד לפני האוכל:
לחמם את המחבת עם חמאה או שמן קנולה ולטגן משני הצדדים עד לקבלת צבע חום עדין
להגיש חם עם יוגורט או שמנת חמוצה
מגיש:
מקור: פולין
שתף את המתכון