הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
250 גרם קמח
1 כפית מלח,
1 ביצה
1 כף שמן או 1/4 חבילת חמאה מומסת
1/4 כוס מים חמים
למילוי:
500 גרם גבינת קוטג ' או ריקוטה
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
לציפוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 ביצה, קורט מלח
אופן ההכנה
1. בקערה לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק
2. יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה משמנים את הבצק מעט ומכסים במגבת
ל 15 דקות.
3. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לארבע מרדדים כל חלק עד לעובי נייר
4. מערבבים היטב את חומרי המילוי ומפזרים את המילוי כ2 ס"מ מקצה הבצק לכל אורכו
5. מגלגלים עם הידיים לגליל וחותכים עם תחתית ספל (חשוב סוגר את הקצוות)
לחתיכות של 5 ס"מ
6. בסיר עמוק מרתיחים כ 1.5 ליטר מים עם כפית מלח ומכניסים כל גליל ל 10 דקות בישול
7. מסננים מהמים ומעבירים לתבנית אפיה שופכים מעל את בלילת השמנת מתוקה
* ניתן להחליף את בלילת השמנת בחבילת חמאה מומסת
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 10 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון