הבנייה (Beignets) הוא כדור קטן ותפוח, פריך וזהוב מבחוץ, רך ואוורירי מבפנים, מבצק פחזניות מטוגן שמכינים בדקות ספורות בלבד. מקורו בטעות שאירעה באחד מהמנזרים בצרפת: הכדור, שהכיבה נזירה צעירה וחסרת ניסיון, היה מיועד לאפייה בתנור, אך נפל בטעות לתוך שמן רותח, וראו זה פלא, מיד תפח ותפח, קיבל צבע זהוב-שחום, והתוצאה היא סוג של סופגנייה בינלאומית
|
|
הבנייה (Beignets) הוא כדור קטן ותפוח, פריך וזהוב מבחוץ, רך ואוורירי מבפנים, מבצק פחזניות מטוגן שמכינים בדקות ספורות בלבד. מקורו בטעות שאירעה באחד מהמנזרים בצרפת: הכדור, שהכיבה נזירה צעירה וחסרת ניסיון, היה מיועד לאפייה בתנור, אך נפל בטעות לתוך שמן רותח, וראו זה פלא, מיד תפח ותפח, קיבל צבע זהוב-שחום, והתוצאה היא סוג של סופגנייה בינלאומית
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1 כוס קמח
4 ביצים בטמפרטורת החדר
אבקת סוכר לקישוט
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני-כבד מחממים את המים עם המלח והחמאה, מעל לאש בינונית-גבוהה, ומערבבים מדי פעם עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה, ומיד מסירים מהאש.
2. מוסיפים מיד את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות בכף עץ, עד שהתערובת חלקה ונפרדת בדפנות. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים את הבצק ברציפות על אש נמוכה 2-1 דקות (לייבוש), עד שהוא נפרד מהדפנות ונוצרת קליפה דקה על תחתית הסיר.
3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה (או קערת מערבל), ומערבבים 2-1 דקות בכף עץ (או ב-וו ה-K של המערבל) כדי לצנן מעט.
מוסיפים 3 ביצים בזו אחר זו, ומערבבים נמרצות בכף לאחר כל הוספה, עד שהביצה נבלעת והתערובת אחידה (בהתחלה התערובת מתפרקת). טורפים את הביצה הרביעית ומוסיפים כ-1/2 ממנה או יותר, לפי הצורך. מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומבריקה שנוטפת בכבדות מהכף.
4. בסיר כבד ורחב מחממים שמן עמוק לטיגון (בגובה 5 ס"מ לפחות) לחום בינוני-גבוה. שמים מעט שמן בקערית קטנה וטובלים בה 2 כפיות (כדי שהבצק יחליק בקלות). לוקחים כפית גדושה של בצק (בגודל אגוז מלך) ודוחפים לשמן החם בעזרת הכפית השנייה. טובלים את הכפיות בשמן שבקערית מדי פעם לפי הצורך.
מטגנים קודם 2-1 סופגניות לניסיון, לוויסות החום, ואז מטגנים את הכדורים והופכים מדי פעם, עד שהם תפוחים, פריכים ובצבע זהוב (מטגנים כל פעם רק כמה סופגניות, לא מצופפים יותר מדי). מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על נייר. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים חם מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון