חיפוש


בניצת חלב בנוסח סופיה (עוגת חביצת ביצים )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות + 2 כפות (400 גרם) קמח
1 כף חומץ לבן
1 כף שמן חמניות
1 כוס מים
קורט מלח
180 גרם חמאה מומסת
1/2 1 כוסות חלב רותח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס סולת
8 ביצים
1 כף יין מוסקט
400 גרם שזיפים טריים מגולענים וחצויים או 100 גרם צימוקים
1 כוס לא דחוסה (100 גרם) אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1.מערבבים במיקסר קמח, שמן, חומץ, מלח ומים עד לקבלת בצק גמיש
(אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף קמח). מניחים למנוחה
2.חותכים את הבצק ל-3 חתיכות שוות ומרדדים כל חתיכה לעלה דקיק (בגודל התבנית). 3.משמנים תבנית בחמאה ומניחים את העלה הראשון, מברישים בחמאה מומסת
(אפשר גם שמן) וחוזרים על הפעולה עם שתי העלים הנוספים.
4.יוצקים חלב לסיר ומוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה (כדאי להימנע מערבוב כדי
שהחלב לא ידבק לדפנות ולתחתית).
5.מסירים מהאש, מוסיפים סולת ומערבבים ומניחים לצינון.
6.טורפים ביצים בקערה ומוסיפים להם את החלב הרותח במידות קטנות תוך כדי ערבוב
ל(השוואת טמפרטורות). מוסיפים את היין המוסקט וממשיכים לערבב.
7.יוצקים את התערובת על עלי הבצק. מסדרים על התערובת את השזיפים או הצימוקים.
8.אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
להגשה
חותכים לקוביות ומפזרים אבקת סוכר. מגישים בצלחת.
ניתן לשרוף עם ברנר ליצירת מרקם כמו של קרם בורלה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף צחי בוקשטטר
שתף את המתכון