הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם שמרים
½-¾ כוס מים פושרים
2/3 כפית מלח
½1 כף סוכר
200 גרם מרגרינה רכה או מומסת
3 כפות שמן
1 ק"ג קמח
המלית:
200 גרם תמרים מגולענים
כף שמן
לזריה מעל:
חלבון ביצה
שומשום
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים בצד להתפחה.
הכנת המלית:
מחממים את השמן. מוסיפים את התמרים ומערבבים לתערובת רכה, אך לא נוזלית.
מניחים להתקרר.
הכנת העוגיות:
חותכים במחבת חתיכה מן הבצק ויוצרים כדורים בקוטר כ-3 ס"מ. יוצרים גומה במרכז, ודוחסים כפית מלית. מהדקים ופוחסים את הכדורים לעוגיה בקוטר 5 ס"מ.
מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ודוקרים במזלג מספר פעמים. מורחים ביצה ובוזקים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200°c, במשך כ-20 דקות עד להזהבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון